Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Μεταλλαγμένη Ευρώπη

Το "πράσινο φως" για την καλλιέργεια και διάθεση στις αγορές μεταλλαγμένης πατάτας, έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ανακοίνωσε σήμερα την έγκριση της για την γενετικά τροποποιημένη πατάτα του γερμανικού ομίλου BASF, παρά τις έντονες αντιδράσεις και της αμφισβήτησης για τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα.

Συγκεκριμένα, οι Βρυξέλλες, πέρα από την απόφαση για τις μεταλλαγμένες πατάτες, δέχθηκαν επίσης την εμπορική διάθεση στην Ευρώπη τριών ποικιλιών διαγενετικού καλαμποκιού της εταιρείας Monsanto, παράγωγες του MON 863, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής. Η απόφαση αυτή είναι λιγότερο θεαματική, επειδή δίνονται τακτικά εγκρίσεις για την εμπορική διάθεση εισαγόμενων προϊόντων ΓΤΟ.

Το πραγματικά νέο δεδομένο είναι η έγκριση της πατάτας Amflora, η οποία αναπτύχθηκε από την εταιρεία BASF και προορίζεται για βιομηχανική χρήση για το άμυλό της και για ζωοτροφές. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είχε δώσει το πράσινο φως σε καλλιέργεια ΓΤΟ στην Ευρώπη από το 1998 και το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι της Monsanto, το MON 810.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ


Τι να περιμένει κανείς από μια Ευρώπη που δηλητηριάζει την ίδια της την Γη και τα παιδιά της ; Από μια Ευρώπη αποξενωμένη από την φύση, που έχει λησμονήσει την λατρεία της Μητέρας-Γης και καθημερινά την θυσιάζει στο βωμό του Κέρδους ; Τι να περιμένει κανείς από μια Ευρώπη που - εκτελώντας πειθήνια τις προσταγές της Νέας Παγκόσμιας Τάξης - συνειδητά δέχεται να εισάγει στον άλλοτε υγιή πολιτισμό της, στην υγεία, στην διατροφή και στις συνήθειές της κάθε αρρωστημένο τερατούργημα για να νοθεύσει όχι μόνο την ψυχική υγεία του λαού της αλλά και την σωματική ;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου