Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Δελτίο Οικολογικών & Περιβαλλοντικών Εκδηλώσεων – Μάιος 2013


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ 
ΑΠΟΔΗΜΗΤΙΚΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ 2013 

 «Η δικτύωση για τα μεταναστευτικά πουλιά».



Η επιβίωση των αποδημητικών πουλιών εξαρτάται από την διαθεσιμότητα των καλά επικοινωνιακών δικτύων των κατοικιών μεταξύ της μεταναστευτικής διαδρομής. Το θέμα για αυτή την παγκόσμια ημέρα είναι «Η δικτύωση για τα μεταναστευτικά πουλιά».
Δίνεται έμφαση σε δύο οικολογικά δίκτυα, μεταξύ των οργανισμών και των ατόμων και την αμοιβαία σημασία τους για την μακρόχρονη διατήρηση των αποδημητικών πουλιών.

Πληροφορίες : Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Σερρών



ΑΙΓΑΙΟΝ - Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ
 

Μία σημαντική έκθεση για την γένεση και την δημιουργία των γεωλογικών θησαυρών του Αιγαίου φιλοξενείται στο ΝΟΗΣΙΣ έως τις 30 Μαΐου 2013.

Η έκθεση παρουσιάζει, με έναν εντυπωσιακό και ελκυστικό για το ευρύ κοινό τρόπο, την δημιουργία του Αιγαίου πελάγους, την ομορφιά των νησιών και των ακτών του, με μια προσέγγιση μέσα από την οποία ο επισκέπτης συλλαμβάνει τις διεργασίες στον απώτατο χρόνο, αλλά και γεμίζει επίσης τις αισθήσεις του με εικόνες από τα νησιά και την ζωή του αρχαίου αυτού πελάγους. 


ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΗΜΕΡΙΔΕΣ

Απολιθώματα του Αιγαίου: ένα Παράθυρο στο Παρελθόν 

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, το Μουσείο Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας του Τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ. και το ΝΟΗΣΙΣ σας προσκαλούν στην διάλεξη με θέμα «Απολιθώματα του Αιγαίου: ένα Παράθυρο στο Παρελθόν», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου 2013 και ώρα 19:00, στο Αμφιθέατρο του ΝΟΗΣΙΣ. Στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση σημαντικών οργανισμών που έζησαν κατά το παρελθόν στο Ελληνικό Αρχιπέλαγος και των συμπερασμάτων που προκύπτουν από την μελέτη των απολιθωμάτων τους σχετικά με την γεωλογική εξέλιξη αλλά και την εξέλιξη των περιβαλλόντων και οικοσυστημάτων στην περιοχή του Αιγαίου.

Δείτε περισσότερα στις ακόλουθες ιστοσελίδες : 



13η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών 
11, 12 και 13 Μαΐου 2013



Η 13η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών είναι η ετήσια κεντρική εκδήλωση του Πελίτι για τις ντόπιες ποικιλίες, τα αυτόχθονα αγροτικά ζώα Φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά γίνεται μαζί με τις Διεθνείς Ημέρες Σπόρων στην Ελλάδα 11, 12 και 13 Μαΐου 2013 με την υποστήριξη του Δήμου Παρανεστίου και του Κ.Π.Ε Παρανεστίου. 
Η είσοδος στη γιορτή είναι ελεύθερη 

Αναλυτικές πληροφορίες εδώ



ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ 

  • 59η ανθοκομική έκθεση Κηφισιάς
7 Μαΐου - 26 Μαΐου 2013



 Η 59η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς ανοίγει τις πύλες της, την Τρίτη 7 Μαΐου στο Άλσος «Δημήτρης Ζωμόπουλος» ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 8 Μαΐου 2013, στις 8 το βράδυ. Μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον μοναδικό για την Αττική, οι σημαντικότεροι Έλληνες ανθοπαραγωγοί θα εκθέσουν τα ωραιότερα φυτά στις καλύτερες τιμές. Ένας από τους σκοπούς της διοργάνωσης, που επίκεντρο έχει το λουλούδι, την ενασχόληση του ανθρώπου γύρω από αυτό και το φυσικό περιβάλλον, είναι να μεταδώσει αισιόδοξα μηνύματα για ένα καλύτερο αύριο στους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Δήμου Κηφισιάς: www.kifissia.gr



  • 1η Γιορτή των Λουλουδιών στο Γύθειο 
6 και 7 Μαΐου 2013


Δεκάδες παραγωγοί φυτωριούχοι και ανθοπώλες θα σας περιμένουν σε έναν υπέροχα διαμορφωμένο χώρο δίπλα στη θάλασσα, για να σας συμβουλέψουν και να σας γνωρίσουν τον υπέροχο κόσμο των ελληνικών φυτών και λουλουδιών που γνωρίζουν….. καλύτερα από τον καθένα.
Εκατοντάδες είδη φυτών, λουλουδιών και δενδρυλλίων για κήπους και βεράντες, γλάστρες, συστήματα ποτισμού και προϊόντα περιποίησης για τα φυτά σας περιμένουν στις καλύτερες τιμές, αφού όλα θα είναι κατευθείαν από τους παραγωγούς!
Την γιορτή λουλουδιών θα συμπληρώνει ευχάριστα μουσική, χοροί και τραγούδια από λάκωνες καλλιτέχνες.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα : 2733360348, 349


  • Έκθεση Ανθοκομίας - Δενδροκομίας 
- Λαχανοκομίας - Βοτάνων 

Ηράκλειο Κρήτης, 16-22 Μαΐου 

Έκθεση Ανθοκομίας- Δενδροκομίας- Λαχανοκομίας- Βοτάνων και Έκθεση βιβλίου θα πραγματοποιήσει η περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, στο Πάρκο Γεωργιάδη , το διάστημα 16-22 Μαΐου, κατά τις ώρες: 10.00 -22.00. 

Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ως εκθέτες να απευθυνθούν στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Κρήτης (Πλαστήρα 100, 4ος όροφος) προκειμένου να συμπληρώσουν την απαραίτητη αίτηση συμμετοχής μέχρι τις 7 Μαΐου στην κ. Δρακουλάκη Αντωνία (τηλ. 2810309306).




ΣΥΝΕΔΡΙΑ – ΗΜΕΡΙΔΕΣ - ΣΥΜΠΟΣΙΑ

  • Agro Quality Festival 

Έκθεση αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας. θα πραγματοποιηθεί στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι (Αθήνα), από τις 17 έως και 19 Μαΐου 2013. 

Ελάτε να ταξιδέψουμε στο Παραδοσιακό Χωριό, να γνωρίσουμε πιστοποιημένα και παραδοσιακά προϊόντα, να ενημερωθούμε για τις ευεργετικές τους ιδιότητες, να γευτούμε μοναδικές συνταγές, να παρακολουθήσουμε τη λειτουργία ενός παραδοσιακού ελληνικού χωριού των περασμένων χρόνων, να συστήσουμε στα παιδιά μας παιχνίδια που χάνονται και να διασκεδάσουμε με τις μουσικοχορευτικές παραστάσεις. 

Οι στόχοι της έκθεσης είναι: 
 - η ενημέρωση των καταναλωτών για τα πιστοποιημένα προϊόντα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά 
- η προώθηση της υγιεινής διατροφής και της ασφάλειας του καταναλωτή 
- η προτροπή των καταναλωτών στην αγορά ελληνικών πιστοποιημένων προϊόντων προωθώντας την καλλιέργεια καταναλωτικής συνείδησης 
– Agroκουλτούρα 
- η παρουσίαση των εταιριών πιστοποίησης και γεωργικών συμβούλων και του ρόλου τους στην ελληνική αγορά 
- η ανάδειξη των προϋποθέσεων και των ελέγχων που οδηγούν στην παραγωγή προϊόντων ανώτερης ποιότητας


  • Παγκόσμιο Συνέδριο Σπόρων 2013  
Αθήνα, 27 - 29 Μαΐου 2013 


Το Παγκόσμιο Συνέδριο Σπόρων αποτελεί το κορυφαίο γεγονός διεθνώς σε θέματα που αφορούν την παραγωγή και διακίνηση σπόρων και πολλαπλασιαστικού υλικού. 

Για κάθε σχετική πληροφόρηση, μπορείτε να επισκέπτεσθε το live site του Συνεδρίου στο link: www.worldseed2013.com και να καλείται στο τηλέφωνο: 6977/450158.



  • Ημέρες Γαστρονομίας - Ονομασία Προέλευσης Ελληνική 

Μία πρότυπη διοργάνωση για τον πολιτισμό της ελληνικής γαστρονομίας θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138, Αθήνα), από 24 έως και 26 Μαΐου 2013. 



Βασικός στόχος των "Ημερών Γαστρονομίας" είναι να αποτελέσει μια πρότυπη εστία συνεύρεσης των διαφορετικών στοιχείων που συγκροτούν τον ετερογενή καμβά της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας (παραγωγών, δημιουργών, chefs, φορέων, κοινοτήτων, Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, γευσιγνωστών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, σχεδιαστών πολιτικής κλπ.), η οποία αξίζει να ειδωθεί ως ένα ιδιαίτερο πολιτισμικό γεγονός, αλλά και ως ένα όχημα για την πολιτιστική και οικονομική αναγέννηση του τόπου. 

Ώρες λειτουργίας διοργάνωσης: 10 π.μ. - 11μ.μ.  



  • 3ο Διεθνές Συμπόσιο ΆΜΠΕΛΟΣ 2013 
Σαντορίνη, 30 - 31 Μαΐου 



Το 3ο Διεθνές Συμπόσιο Άμπελος 2013 θα πραγματοποιηθεί στην Σαντορίνη από 30 έως και 31 Μαΐου, όπου είχαν γίνει με επιτυχία και τα προηγούμενα διεθνή συμπόσια το 2003 και 2006. Από τότε οι εξελίξεις στον παραγωγικό αμπελώνα, την οινοποιητική τεχνική και τεχνολογία και την διεθνή αγορά οίνου έχουν επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον αμπελο-οινικό τομέα σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. 
Περισσότερες πληροφορίες εδώ  



ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ 

  • «Ημέρα της Ευρώπης στην Θεσσαλονίκη 
με λουλούδια, δέντρα και χρώματα» 


Δενδροφύτευση στον αύλειο χώρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου διοργανώνει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας, του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων και της Διεύθυνσης Πρασίνου, συμμετέχοντας στην δράση «Ημέρα της Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη με λουλούδια δέντρα και χρώματα». 

Η δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Μαΐου στις 11 π.μ. και εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ομορφαίνοντας τις γειτονιές» της Εθνικής Υπηρεσίας των προγραμμάτων της Ε.Ε. « Νέα Γενιά σε Δράση και Eurodesk».


  • Καθαρισμός της παραλίας Κατερίνης 



Καλούνται όλοι να συμμετέχουν στον καθαρισμό της ακτής της παραλίας την Κυριακή 12 Μαΐου, ώρα 10:00 το πρωί. Ραντεβού μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Φωτεινής.


  • Εκστρατεία «Καθαρίστε την Μεσόγειο 2013» 

Ξεκίνησαν δράσεις εθελοντικών καθαρισμών ακτών και άλλων φυσικών περιοχών οι οποίες θα διαρκέσουν  από 1 Μαΐου - 10 Ιουνίου 2013  


Αν θέλετε να πάρετε μέρος στην εκστρατεία «Καθαρίστε την Μεσόγειο 2013», παρακαλούμε ενημερωθείτε εδώ



ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ

  • 33o Πανελλήνιο πέρασμα στο φαράγγι 
του Βοραϊκού Καλαβρύτων
11 - 12 Μαΐου 2013



  • Διασχίζουμε το Φαράγγι της Σαμαριάς 
Κυριακή 12 Μαΐου 2013


Ο Παγκρήτιος Όμιλος Διάσχισης & Εξερεύνησης Φαραγγιών (Π.Ο.Ε.Φ. - www.canyon.gr) διοργανώνει την Κυριακή 12 Μαΐου 2013 μονοήμερη πεζοπορική διάσχιση του φαραγγιού της Σαμαριάς. 

Στην πεζοπορία μπορούν να λάβουν μέρος όλοι αρκεί να είναι υγιείς. Η διάσχιση του φαραγγιού διαρκεί από 3,5 έως 7 ώρες. 
Η πεζοπορία στο μεγαλύτερο μήκος της γίνεται υπό σκιά επίσης υπάρχουν πολλές πηγές και σημεία που μπορεί κάνεις να ξεκουραστεί. 
Αναχώρηση από το Ηράκλειο στις 5:30 το πρωί της Κυριακής. Επιστροφή στο Ηράκλειο περίπου στις 20:30 το βράδυ. 



ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΕΣ ΒΟΛΤΕΣ


  • "Ποδηλατώ και θυμάμαι"

Ο Σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης διοργανώνει την Κυριακή 12 Μαΐου, ποδηλατική βόλτα με θέμα "Ποδηλατώ και θυμάμαι". 

Εκκίνηση: 10:00, στην Κ. Βάρναλη 12 
Τερματισμός: 12:00 

Απαραίτητος εξοπλισμός: 
• κράνος 
• νερό 


«Πάμε βόλτα» από τους Ποδηλάτες Χίου  
Τετάρτη 8 Μαΐου - Ώρα 19:00 

 
Οι «Ποδηλάτες Χίου» θα πάνε άλλη μια ποδηλατάδα -την 5η κατά σειρά- την Τετάρτη 8 Μαΐου με κατεύθυνση προς τα νότια της πόλης. 
Η ώρα συνάντησης στην Πλατεία Βουνακίου είναι 7 το απόγευμα και όπως κάθε φορά καλό είναι να έχετε μαζί σας φώτα και κράνος. 



ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΙ 
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ ΑΝΑ ΣΥΛΛΟΓΟ

 • Α.Ο.Σ. (ΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ) 
Λέκκα 23-25, Αθήνα – τηλ. 2103212355, 2103212429 
Δείτε το πρόγραμμα εδώ 

 • Ε.Ο.Α.Ο. ΝΙΚΑΙΑΣ "Ο ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ" 
Βρυούλων 69 και Ικονίου, Νίκαια – τηλ. 2104930470 
Δείτε το πρόγραμμα εδώ 

• Ε.Ο.Σ. ΑΧΑΡΝΩΝ  
Φιλαδελφείας 126, Αχαρνές – τηλ. 2102461528 
Δείτε το πρόγραμμα εδώ 

• Φ.Ο.Π. (ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ) 
Μεσσηνίας 14-16, Πειραιάς – τηλ. 2104170814, 2104130632 
Δείτε το πρόγραμμα εδώ 

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΥΛΑΣ 
Αθηνάς51, Βούλα – τηλ. 210 8959363 
Δείτε το πρόγραμμα εδώ 

Ε.Ο.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 
Δεσποτάτου Ηπείρου 2 – τηλ. 265-1022138 
Δείτε το πρόγραμμα εδώ 

Ε.Ο.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 
Αντιμάχου 3, Καρδίτσα – τηλ. 2441071204, 6973695595 
Δείτε το πρόγραμμα εδώ 

Σ.Π.ΟΡ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ 
Ομήρου 6, Τρίκαλα – τηλ. 2431072077 
Δείτε το πρόγραμμα εδώ 

 • Ε.Ο.Σ. ΞΑΝΘΗΣ 
Κλειστό γυμναστήριο Δήμου Ξάνθης « Φίλιππος Αμοιρίδης» - τηλ. 2541024818 
Δείτε το πρόγραμμα εδώ 

 • Ο.Λ. ΕΟΡΔΑΙΑΣ 
25ης Μαρτίου 39, Πτολεμαϊδα – τηλ.2463053953 
Δείτε το πρόγραμμα εδώ 

Ο.Σ. ΚΙΛΚΙΣ 
Πάροδος Βενιζέλου ( έναντι Νομαρχίας), Κιλκίς – τηλ. 2341020842 
Δείτε το πρόγραμμα εδώ 

Ε.Ο.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Ανατολικό κέντρο Καλαμάτας – τηλ. 2721097733 
Δείτε το πρόγραμμα εδώ 

Ε.Ο.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ 
Παν.Σούλου 10, Αγρίνιο – τηλ. 2641045512 
Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου