Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Δελτίο Οικολογικών & Περιβαλλοντικών Εκδηλώσεων – Σεπτέμβριος 2013


3η Γιορτή Κτηνοτροφίας 
6- 8 Σεπτεμβρίου , Γαλάτιστα Πολυγύρου 


Το Δημοτικό Διαμέρισμα Γαλάτιστας του Δήμου Πολυγύρου διοργανώνει την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013, για 3η συνεχόμενη χρονιά, την Γιορτή Κτηνοτροφίας.  

Μια γιορτή, που ως στόχο έχει την ανάδειξη και προβολή του τοπικού προϊόντος καθώς και την ενίσχυση του ρόλου της κτηνοτροφίας ως κινητήριο μοχλό ανάπτυξης της περιοχής. Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων (ημερίδα, έκθεση προϊόντων, γευσιγνωσίες, πολιτιστικές δράσεις) επιδιώκεται η προβολή των τοπικών προϊόντων, η ενίσχυση της εξωστρέφειας καθώς επίσης και η ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής. 
Μεταξύ άλλων, το τριήμερο περιλαμβάνει διοργάνωση ημερίδας, έκθεση τοπικών αγροτικών - κτηνοτροφικών προϊόντων, γεωργοκτηνοτροφικών μηχανημάτων, γευσιγνωσία και διάφορες μουσικές και θεατρικές παραστάσεις. 

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 23713/51704. 



1ο Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου στην Πρέβεζα 


Το τριήμερο 6 με 8 Σεπτεμβρίου, η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας οργανώνει το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου, στο χωριό Κανάλι Πρεβέζης, κάτω από το μνημείο των θυσιασθέντων στο Σούλι, κοντά στον Αχέροντα. 

Το Φεστιβάλ είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους Νέους και τις Νέες της υπαίθρου να συναντηθούν, να συναγωνισθούν, να γνωρισθούν, να συζητήσουν, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να αποφασίσουν δράσεις, όσοι θέλουν, μπορούν και σέβονται τις καταστατικές διαδικασίες των συλλογικοτήτων για την αναζωογόνηση της υπαίθρου. 
Μεταξύ άλλων προβλέπεται έκθεση με πόστερ Πετυχημένων Πρακτικών Αγροτών από όλη την Ελλάδα, διαγωνισμός αρμέγματος σε εξομοίωση, εργαστήριο πραγματικής τυροκόμησης, επίδειξη υδροπονικής παραγωγής ζωοτροφής, εργαστήριο παραγωγής γλυκών και άλλων τροφίμων, εργαστήριο παραγωγής τελικών προϊόντων από ελληνικά αρωματικά φυτά (σαπούνια, σαμπουάν κλπ), εμβολιασμός βασιλισσών σε μελίσσι, αγροτική βιβλιοθήκη, αξιοποίηση ηλεκτρονικών υπολογιστών σε αγροτικές εφαρμογές και πολλά ακόμα που συνεχώς διαμορφώνονται ανάλογα με τις προσφορές.


ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΕΙΦΟΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Ίλιον, 27 – 29 Σεπτεμβρίου 2013



Με στόχο την ανάδειξη των δυνατοτήτων του αγροτικού τομέα της χώρας και της επιχειρηματικής του προοπτικής, την υποστήριξη καλών γεωργικών πρακτικών και την ενημέρωση των νέων αγροτών γύρω από τις σύγχρονες πολιτικές αγροτικής ανάπτυξης σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, θα πραγματοποιηθεί στις 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου η Εθνική Συνάντηση Αειφορικής Παραγωγής για Νέους στο «Κέντρο της Γης» στο Ίλιον.

Περισσότερα εδώ 



ΓΙΟΡΤΕΣ  ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ


  • 4η Πανθεσσαλική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών 




Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013 από τις 11:00 το πρωί ως τις 14:00 μμ θα πραγματοποιηθεί η 4η Πανθεσσαλική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου στην Δήμητρα του Δήμου Αγιάς Λαρίσης.

Η γιορτή περιλαμβάνει: ομιλίες, εργαστήρια οικιακής οικονομίας, ανταλλαγή ντόπιων ποικιλιών, χαριστικό παζάρι κ. α Παράλληλα θα υπάρχει έκθεση – πώληση τοπικών, παραδοσιακών, βιολογικών προϊόντων και χειροτεχνημάτων 

Πληροφορίες www.peliti.gr 



  • 13η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας 
19 έως και 22 Σεπτεμβρίου 2013


Στην οικολογική αρχιτεκτονική και το αστικό πράσινο θα είναι αφιερωμένη η 13η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα η γιορτή περιλαμβάνει: 

• Πανελλαδική εκθεσιακή αγορά βιολογικών προϊόντων και ειδών χειροτεχνίας στο Παυσίλυπο 
• Έκθεση υλικού που έχει σχέση με την βιολογική γεωργία, την προστασία του περιβάλλοντος και κάθε άλλη δραστηριότητα. 
• Ενημερωτική ημερίδα για οικολογικά θέματα. 
• Παράλληλες εκδηλώσεις, όπως ομιλίες-συζητήσεις και εργαστήρια στον χώρο της έκθεσης, καλλιτεχνικά και οικολογικά δρώμενα, εκδηλώσεις για παιδιά και άλλα. 


Οι σκοποί της Οικολογικής Γιορτής είναι: 
1. Η ενημέρωση και πληροφόρηση της κοινωνίας γύρω από περιβαλλοντικά θέματα και βιολογικά προϊόντα. 
2. Η κατάθεση μιας άλλης πρότασης, ενός εναλλακτικού τρόπου παραγωγής προς τους αγρότες και τους καταναλωτές. 
3. Να συναντηθούν βιοπαραγωγοί από όλη την Ελλάδα, να γνωριστούν, να συζητήσουν για τα προβλήματα της βιολογικής καλλιέργειας και να ανταλλάξουν χρήσιμες απόψεις και εμπειρίες σχετικά με την εμπορία και διακίνηση βιολογικών προϊόντων αλλά και γενικότερων οικολογικών θεμάτων. 



  • 20η Πανελλαδική γιορτή οικολογικής γεωργίας & χειροτεχνίας 
Χαλκίδα 27-28-29 Σεπτεμβρίου 2013  

Η Πανελλαδική γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας ξεκίνησε στην Θεσσαλονίκη και ταξιδεύει κάθε χρόνο σε διαφορετικές πόλεις. Πριν από δέκα χρόνια πέρασε από τη Χαλκίδα αφήνοντας στον τόπο μας νέες απόψεις και εφόδια για μια πιο συνειδητή ζωή. 20 χρόνια μετά, η γιορτή έρχεται ξανά στη Χαλκίδα για να μας γεμίσει γνώσεις και ελπίδα, για να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε πως μπορούμε να ζούμε με αυτάρκεια, κοντά στο φυσικό μας περιβάλλον, δημιουργώντας 

Στηρίζουμε την άμεση σχέση παραγωγού – καταναλωτή, την καθαρή και ποιοτική τροφή για όλους, την τοπικότητα των προϊόντων, την επανασύνδεση της φύσης με την κοινωνία και την αποσύνδεση μας από τη βιομηχανοποίηση και από τη σκληρή εμπορευματοποίηση των πάντων.  

Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε σημαντικά προβλήματα της γεωργίας, του περιβάλλοντος και του ανθρώπου γενικότερα, προτείνοντας νέους δρόμους, φέρνοντας σε άμεση επαφή και ζύμωση παραγωγούς, χειροτέχνες και γενικότερα ανθρώπους με κοινό όραμα για ένα καλύτερο κόσμο. 



ΦΕΣΤΙΒΑΛ - ΓΙΟΡΤΕΣ 
ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 

 
  • «AEGINA FISTIKI FEST 2013» 




 Το «AEGINA FISTIKI FEST 2013» είναι αφιερωμένο στο πασίγνωστο και τόσο αγαπητό φιστίκι Αιγίνης, και πραγματοποιείται από τις 19 έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2013. Στο τετραήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνονται εκδηλώσεις με ψυχαγωγικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, όπως παραδοσιακούς χορούς, διαλέξεις, παραστάσεις, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην γαστρονομία. 

Πυρήνας των εκδηλώσεων είναι η εμπορική έκθεση η οποία στήνεται κατά μήκος του λιμανιού του νησιού, όπου 60 περίπου περίπτερα προσφέρουν στον επισκέπτη άφθονες ποσότητες φιστικιού, όπως και τα παράγωγά του, αλλά και μια ποικιλία γεωργικών τοπικών προϊόντων. Αντικείμενα φτιαγμένα από πηλό –μια ακόμη αιγινίτικη παράδοση- μέλι, τυριά, δαντέλες από κοπανέλι, κοσμήματα και άλλα πολλά. 

Περισσότερες πληροφορίες : www.aeginafistikifest.gr



  • 2ο Φεστιβάλ "Τοπικά Προϊόντα: Διατροφικές και Θεραπευτικές Ιδιότητες" 




Το 2ο Φεστιβάλ με τίτλο: «Τοπικά Προϊόντα: Διατροφικές και Θεραπευτικές Ιδιότητες» θα λάβει χώρα στην πόλη της Σητείας από 20 έως 22 Σεπτεμβρίου 2013. 

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη, προβολή και προώθηση των χαρακτηριστικών διατροφικών προϊόντων του Δήμου Σητείας και των συνεργαζομένων στο πρόγραμμα περιοχών δηλαδή του Οροπεδίου Λασιθίου, της Χίου και της περιοχής του Όρους Τροόδου της Κύπρου. 

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει έκθεση και γευσιγνωσίες τοπικών προϊόντων της Σητείας και των συνεργαζόμενων περιοχών και άλλες εκδηλώσεις όπως Ημερίδα για την αποτελεσματική προώθηση των τοπικών προϊόντων στην εσωτερική και την εξωτερική αγορά με ειδικούς του Marketing από την Ελλάδα και το εξωτερικό, επισκέψεις σε πρότυπους χώρους παραγωγής και τυποποίησης προϊόντων, καλλιτεχνικά δρώμενα, παραδοσιακές εκδηλώσεις μουσικής και χορού, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, επιδείξεις παραγωγής προϊόντων ευεξίας, διαδραστικά μουσικά και θεατρικά παιχνίδια για παιδιά κ.α. Επίσης, θα γίνει επίδειξη Κρητικής Κουζίνας από γνωστούς σεφ με δημιουργικές προτάσεις ένταξης των τοπικών προϊόντων στην σύγχρονη μαγειρική. 



  • 8η Γιορτή Φασολάδας 



Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται η 8η Γιορτή Φασολάδας, στο χωριό Κέρτεζη. Συγκεκριμένα η γιορτή είναι αφιερωμένη στο φασόλι με την ονομασία «Κοντούλα Κέρτεζης», το οποίο αποτελεί προϊόν με ιστορία εκατό χρόνων.

Στις πηγές του Βουραϊκού ποταμού, σε 820 μ. υψόμετρο, ανάμεσα στον Χελμό και τον Ερύμανθο, βρίσκεται το χωριό Κέρτεζη, 15 χιλιόμετρα μακριά από τα Καλάβρυτα. Η Κέρτεζη είναι ένα σχετικά μεγάλο χωριό (600 κάτοικοι σήμερα) βουτηγμένο κυριολεκτικά στα νερά και το πράσινο. Οι μόνιμοι κάτοικοι ασχολούνται κύρια με ανάμεικτες αγρο-κτηνοτροφικές εργασίες, όπως και σε κάθε ορεινό χωριό της πατρίδος μας.  
Το φασόλι «Κοντούλα Κέρτεζης» καλλιεργείται ακόμα με παραδοσιακές μεθόδους. Η δουλειά που απαιτείται για την παραγωγή του γίνεται χειρωνακτικά και, μαζί με το μικροκλίμα και το έδαφος της περιοχής, δίνει στο προϊόν αυτό ιδιαίτερη γεύση και διατροφική αξία. 



  • Φεστιβάλ παραδοσιακής κουζίνας στην Σίφνο 



Το 7ο διήμερο φεστιβάλ παραδοσιακής κυκλαδικής κουζίνας, με τίτλο «Η Σίφνος Στρώνει Τραπέζι», διοργανώνεται για φέτος την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, στην Σίφνο, από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο. 

Η εκδήλωση, που είναι αφιερωμένη στον εκ Σίφνου ορμώμενο σεφ Νικόλαο Τσελεμεντέ, επιχειρεί να προβάλει τα τοπικά προϊόντα και την μοναδική παράδοση του συγκεκριμένου νησιωτικού συμπλέγματος στην γαστρονομία και τον πολιτισμό, και προτείνει εκτός από τις γεύσεις, τις παραδοσιακές τέχνες και τα έθιμα από την Σίφνο και τα συμμετέχοντα νησιά. 

Αμοργός, Ανάφη, Άνδρος, Αντίπαρος, Δονούσα, Ηρακλειά, Ίος, Κέα, Κίμωλος, Κουφονήσια, Κύθνος, Μήλος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Σαντορίνη, Σέριφος, Σίκινος, Σύρος, Σχοινούσα, Τήνος και Φολέγανδρος φιλοξενούνται και συμμετέχουν στην μεγάλη αυτή κυκλαδική γιορτή με αντιπροσωπείες μαγείρων, οργανοπαικτών και χορευτών. Φιλοξενούμενο νησί εκτός Κυκλάδων, είναι η Σκιάθος, το νησί του Παπαδιαμάντη, από το νησιωτικό σύμπλεγμα των Σποράδων.



  • ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ 
Νεμέα, 6 - 8 Σεπτεμβρίου



Όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη ο μοναδικός αμπελώνας της Νεμέας γιορτάζει τον τρύγο. Φέτος, οι «Μεγάλες Μέρες της Νεμέας» θα διαρκέσουν τρεις ημέρες, από Παρασκευή 6 μέχρι Κυριακή 8 Σεπτέμβρη και είναι αφιερωμένες στον οινικό τουρισμό.  

Κατά τη διάρκεια των τριών αυτών ημερών μπορεί κανείς να επισκεφθεί πολλά από τα οινοποιεία της Νεμέας, να ξεναγηθεί στους αμπελώνες, να δοκιμάσει κρασιά, ενώ πολλές και ποικίλες είναι και οι μουσικές εκδηλώσεις, οι εκθέσεις και τα πολιτιστικά δρώμενα που διοργανώνονται παράλληλα. Η περιοχή της Νεμέας είναι πανέμορφη έτσι κι αλλιώς και προσφέρεται ακόμα και για ημερήσια επίσκεψη από την Αθήνα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων καθώς και τα οινοποιεία που συμμετέχουν θα τα βρείτε στο www.nemea.gr


  • 1η γιορτή Αμπελιού 
          Φάνες Ρόδου, 8 Σεπτεμβρίου 2013 



Η γιορτή αμπελιού ξεκινάει φέτος για πρώτη φορά στις 8 Σεπτεμβρίου με αφορμή την ανακαίνιση του 1ου εργοστασίου οίνου της ΚΑΙΡ που ιδρύθηκε στις Φάνες, σαν μια προσπάθεια προβολής της καλλιέργειας του αμπελιού, του σταφυλιού και των παραγώγων του. 

Κατά την διάρκεια της γιορτής, θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας με θέμα το αμπέλι, πατητήρι στο οποίο θα συμμετέχουν οι επισκέπτες, θα προσφέρετε δωρεάν σταφύλι, μουσταλευριά και κρασί. Στον χώρο θα υπάρχει μικρή αγορά με γλυκό σταφύλι, σταφίδες, μουστοκούλουρα, κρασοκούλουρα (Μεθυσμένα), μουστολούκουμα και άλλα προϊόντα τα οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να προμηθευτούν. 

Επίσης οι κυρίες του Συλλόγου θα φτιάχνουν τηγανίτες και χωριάτικο ψωμί. Χορευτικά συγκροτήματα θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς και η βραδιά θα συνεχιστεί με παραδοσιακό γλέντι. 


  • «Γιορτή Του Μήλου» 
Ζαγορά Πηλίου, 6 – 8 Σεπτεμβρίου 2013 



Η «Γιορτή Μήλου 2013», που θα πραγματοποιηθεί στις 6 και στις 7 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Αγίου Γεωργίου έχει ως σκοπό την ανάδειξη του όμορφου τόπου της Ζαγοράς και της κοπιαστικής εργασίας των μηλοπαραγωγών που εδώ και χρόνια παράγουν με ποιότητα τα γνωστά σε όλους μήλα «Ζαγορίν».

Η γιορτή διοργανώνεται από τον Γυναικείο Συνεταιρισμό Ζαγοράς και εξελίσσεται σε πανηγύρι με φαγητό, παραδοσιακή μουσική και χορό. 



  • 10η Γιορτή Βιοκαλλιεργητών 
      Αφιέρωμα στην Μελισσοκομία 



Στις 6,7 και 8 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται η «10η Γιορτή Βιοκαλλιεργητών, στην πλατεία του φάρου Αλεξανδρούπολης. 

 Για να γίνει σε όλους γνωστός ο «Θησαυρός του Έβρου» (βιολογικές καλλιέργειες , αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, προϊόντα της μέλισσας ) κατά την διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθούν πολλές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων:

• Έκθεση και πώληση Βιολογικών γεωργικών προϊόντων και προϊόντων της μέλισσας. 
• Ομιλίες σχετικά με τις ευεργετικές ιδιότητες των Προϊόντων της μέλισσας, και των βιολογικών γεωργικών προϊόντων. 
• Μουσικές Εκδηλώσεις-θέατρο σκιών ( ο κολλητήρης μελισσοκόμος) 
• Δράσεις που θα αφορούν τους μικρούς φίλους της γιορτής ( γνωρίζω τα βιολογικά προϊόντα, τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά του Έβρου μέσα από την έκδοση λευκώματος για παιδιά, ζωγραφίζω την μέλισσα και την φύση, δημιουργώ με προϊόντα της μέλισσας). 



  • «5η Μεγάρων Γη» 
5- 8 Σεπτεμβρίου 2013 



Στον πανέμορφο φυσικό χώρο , στο άλσος Θεόγνιδος, διοργανώνεται κάθε χρόνο η Γιορτή Τοπικής Ανάπτυξης ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ, στην οποία προβάλλονται τα αγροτικά προϊόντα και τα τεχνήματα της πόλης.

Το σύγχρονο άλσος Θεόγνιδος στα θέση πευκάκια Μεγάρων βρίσκεται στην είσοδο της πόλης. διαθέτει χώρους αθλοπαιδιών, περιπάτου και ένα μικρό αμφιθέατρο όπου και γίνονται πολλές εκδηλώσεις του Δήμου και των φορέων της πόλης. 



  • «Τα ΒορΟινά» με άφθονο κρασί 
έρχονται στην Θεσσαλονίκη 



Οίνους και αποστάγματα του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα «Τα ΒορΟινά» θα δοκιμάσουν οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση που διοργανώνουν οι οινοπαραγωγοί - μέλη της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. 

Οι 33 οινοπαραγωγοί – μέλη της ένωσης θα είναι στα ΒορΟινά, την εκδήλωση γευσιγνωσίας κρασιών και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, και σας προσκαλούν να δοκιμάσετε μαζί, λευκούς, ροζέ και ερυθρούς οίνους, σε νέες και παλαιωμένες ετικέτες, από τα Κτήματά τους. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Προβλήτα 1, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ. 

Στην έκθεση, θα υπάρχουν ακόμη τα θεματικά περίπτερα: 
- Οινογνωσία και γευσιγνωσία Γνωριμία ποικιλιών που καλλιεργούνται στην Βόρεια Ελλάδα 
- Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος Οινοτουριστικό δίκτυο 
- Τοπικά προϊόντα Γευστική δοκιμή τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων από την Βόρεια Ελλάδα  

Από τις 18:00 έως τις 21:00 θα διεξαχθεί διαγωνισμός τυφλής γευσιγνωσίας μονοποικιλιακών κρασιών των μελών της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος». 
Πληροφορίες: Οίνοι Βορείου Ελλάδος τηλ. 2310 281617, info@wineroads.gr, www.winesofnorthgreece.gr – www.wineroads.gr  



  • 1η Γιορτή Κρασιού Διόνυσος  
Ανατολικό αεροδρόμιο, 12 - 20 Σεπτεμβρίου 2013 



Η ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ είναι ένας γνωστός θεσμός που πάντα έχει τεράστια απήχηση στο κοινό, ο οποίος δίνει την η δυνατότητα στους Παραγωγούς Κρασιού να προβάλλουν αλλά και να διαθέτουν απευθείας τα προϊόντα τους σε καλές τιμές και σε μεγάλες ποσότητες σε ιδιώτες και επαγγελματίες, που θα την επισκεφθούν. 

Στις δέκα ημέρες που θα διαρκέσει η ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ, καθημερινά θα υπάρχουν καλλιτεχνικά προγράμματα καθώς και εκδηλώσεις τοπικού χαρακτήρα από διάφορες περιοχές της Ελλάδος. 



ΕΚΘΕΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ


  • Συνέδριο: ΝΕΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, 

Προοπτικές & δυνατότητες
Athens Plaza Hotel, 15 - 16 Σεπτεμβρίου 







Στο συνέδριο που εντάσσεται στο πρόγραμμα της Ελαιοτεχνία 2014, θα παρουσιαστούν προτάσεις όπως καλλιέργειες για στέβια, ιπποφαές, blueberry, goji berry, μύρτιλο, aloe vera, ροδιές, τρούφα, μανιτάρια, αρωματικά φυτά, βιοκαύσιμα, πέλετς (pellets), αγριαγκινάρα, βελανιδιές, σαλιγκαροτροφία, σμέουρα, μύρτιλο, βατόμουρο, αρόνια, θερμοκήπια και σπόρους, λουλούδια, κ.ά. 


Κατά τις μέρες λειτουργίας του συνεδρίου, έμπειροι επιχειρηματίες από τους παραπάνω κλάδους, έμπειροι καλλιεργητές, θα μεταδώσουν τις γνώσεις τους, τις εμπειρίες τους σε όλους τους συνέδρους. Νέοι αλλά και υπάρχοντες αγρότες που αναζητούν δυναμικές αναδιαρθρώσεις καλλιεργειών, υποψήφιοι επιχειρηματίες, άνεργοι που αναζητούν λύσεις για αυτοαπασχόληση θα είναι οι σύνεδροι που θα σπεύσουν για την ενημέρωση τους και τελικά την επένδυσή τους σε κάποιο από τους κλάδους καλλιέργειας. 



 Πληροφορίες: Τηλ.: 210/7568888, e-mail: info@eleotexnia.gr.  




  • 5η Πανελλήνια Έκθεση "ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2013" 

25-29 Σεπτεμβρίου 2013


Η Πανελλήνια Έκθεση "ΚΟΡΙΝΘΙΑ" είναι το σημαντικότερο εκθεσιακό γεγονός όχι μόνο για την Κόρινθο αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Για μια ακόμα συνεχή χρονιά αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον εκθετών και επισκεπτών.

Η έκθεση αποτελεί μια σύγχρονη αντίληψη επιχειρηματικής προώθησης και προβολής. Ήδη στα χρόνια της διοργάνωσης πάνω από: 2.000 εκθέτες και 100.000 επισκέπτες επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα και την αναπτυξιακή προοπτική της. H Έκθεση φέρνει σε άμεση επαφή και κάτω από την ίδια στέγη τις εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες και προϊόντα στην αγορά της περιοχής και τις εταιρείες που αναζητούν λύσεις ενώ προβάλει τα προϊόντα των επιχειρήσεων. 


Πληροφορίες : ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Τηλ: 27410 24464 




  • 1ο συνέδριο ποιότητας ελαιoλάδου 
Κατάκολο Ηλείας, 20 - 22 Σεπτεμβρίου 2013 




Την Παρασκευή 20 μέχρι και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το 1ο συνέδριο ποιότητας ελαιολάδου, στην αίθουσα ΚΑΛΥΨΩ του ξενοδοχείου EPIHOTEL ODYSSEAS. 

Το 1ο συνέδριο ποιότητας ελαιολάδου αποσκοπεί να συμβάλλει με τα πορίσματά του στην ανάπτυξη και στην αναγνώριση της ποιότητας του ελαιολάδου και ιδιαίτερα του ελληνικού, με σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους συλλογής και μεταποίησης για την ανάδειξή του. Επίσης, επιθυμεί να αναδείξει τις τάσεις της διεθνούς αγοράς και τους τρόπους επίτευξής της, καθώς και να οργανώσει τοπικές και εθνικές μεθόδους για το ελαιόλαδο. 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν e-mail στην διεύθυνση mk.qualityoil@gmail.com ή fax στο 26210 42190. 
Επίσης, για οποιαδήποτε πληροφορία καλείται στο τηλέφωνο 26210 24190. 





  • Συνέδριο «Εξαγωγές ελαιολάδου: 
Ανταγωνισμός-Marketing-Τιμολόγηση» 



Πανελλήνιο συνέδριο με τίτλο «Εξαγωγές ελαιολάδου: Ανταγωνισμός-Marketing-Τιμολόγηση» διοργανώνεται στο ξενοδοχείο Athens Plaza, στο Σύνταγμα, στις 14 Σεπτεμβρίου 2013. 
Η εν λόγω εκδήλωση που πραγματοποιείται στα πλαίσια της 6ης Μεσογειακής Έκθεσης ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2014, απευθύνεται σε κάθε επαγγελματία, παραγωγό, τυποποιητή και έμπορο ελαιολάδου. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο: 210/7568888 ή στο e-mail: info@eleotexnia.gr   



  • Διεθνές Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας 
για νέες μεθόδους έρευνας στην γεωργία 



Στις 4-8 Σεπτεμβρίου 2013 διοργανώνεται στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου Περρωτής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής η 42η Ετήσια Επιστημονική συνάντηση της Ευρωπαικής Εταιρείας για νέες μεθόδους στην γεωργική έρευνα (ESNA- European Society for New methods in Agricultural research).Το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου είναι: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ – εργαλείο διαχείρισης της αειφορικότητας στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ στην ΕΕ (2014-2020). 

Θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι ομιλητές από Ευρώπη, ΗΠΑ και άλλες χώρες και θα αναπτύξουν στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου επιστημονικά θέματα σχετικά με την αγροτική παράγωγη (εδαφολογία, φυτική-ζωική παραγωγή, τρόφιμα, κ.α.), νέες τάσεις στην έρευνα και διαθέσιμα εργαλεία στην αγροτική διαχείριση.  

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου θα γίνουν ειδικές παρουσιάσεις από καινοτομικές ελληνικές και ξένες εταιρείες στον αγροδιατροφικό τομέα με εφαρμογές για άμεση χρήση από παραγωγούς, ερευνητές και άλλους σχετικούς με θέματα αειφορικής διαχείρισης. 


ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ 






  • ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΠΟΤΙΣΜΑ 

ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ 


Το 3ο εθελοντικό πότισμα στις αναδασωμένες κατά το χειμώνα περιοχές του Πεντελικού θα πραγματοποιήσει ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013. 

Οι εθελοντές του Σ.Π.Α.Π από τις 9 το πρωί της Κυριακής δίνουν το τρίτο και τελευταίο ραντεβού τους στο χώρο δίπλα στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης για το πότισμα των δενδρυλλίων που φυτεύτηκαν πέριξ του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, και στη Βρύση Καρακαντά (μετά το Καραούλι στη διαδρομή Π. Πεντέλης προς Ν. Μάκρη). Η συμμετοχή όλων είναι καθοριστική για την επιβίωση των δενδρυλλίων κατά τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες. 
Για την εξυπηρέτηση των εθελοντών, από το Δημαρχείο Αμαρουσίου θα αναχωρήσουν στις 8:45 π.μ. λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν στο σημείο του ποτίσματος. 

Στην διάθεση των πολιτών για πληροφορίες είναι τα τηλέφωνα: 1566 και 2132038000 - 173 - 349 - 327.



  • ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΦΕΝΔΑΜΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

 
Την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου ο σύλλογος εθελοντών «Σφένδαμος» Πιερίας διοργανώνει δράσεις για την προστασία και την ανάδειξη της ορεινής Πιερίας που είναι ενταγμένες στο δίκτυο Νατούρα. 

Το δημοτικό διαμέρισμα Σφενδάμης βρίσκεται ανάμεσα σε ένα μεγάλο δίκτυο ορεινών μονοπατιών και περιοχών της Ελλάδας που αποτελούν προστατευόμενες ζώνες, εξαιτίας της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας. Στα πλαίσια της δράσης, οι εθελοντές θα καθαρίσουν τα ορεινά μονοπάτια από ξερά κλαδιά και σκουπίδια αλλά και θα τοποθετήσουν σήμανση για πεζοπόρους και ορειβάτες. 

Σημείο συνάντησης για τους εθελοντές η κεντρική πλατεία του χωριού Σφενδάμη ώρα 10 το πρωί.




ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 

  • 1ος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΘΛΟΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ 
6-7-8 Σεπτεμβρίου 2013 


Ο 1ος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΘΛΟΣ έχει τίτλο «Παρέα με τον ΜΥΘΟ και την ΙΣΤΟΡΙΑ στα βουνά της ΡΟΥΜΕΛΗΣ» και περιλαμβάνει την εξής διαδρομή : Σήραγγα Τυμφρηστού – Χάνι Γραβιάς Αναλυτική διαδρομή: Σήραγγα Τυμφρηστού-Πουγκάκια- Παλαιοχώρι- Γαρδίκι- Πλάτανος (Στάγια) – Κυριακοχώρι (Προφήτης Ηλίας) – Αργύρια – Κολοκυθιά – Μάρμαρα – Ανατολή – Δάφνη – Καστριώτισσα – Μαυρολιθάρι- Πυρά – Καλοσκοπή – Καστέλια- Γραβιά 

Λεπτομέρειες διαδρομής στο χάρτι εδώ: http://ridewithgps.com/routes/2802975 

Συνάντηση: 6/9/2013 στις 11:00 στην Λαμία μπροστά από το κτίριο της Αστυνομικής Δ/νσης Φθιώτιδας – μεταφορά των ποδηλατών με πούλμαν και των ποδηλάτων με φορτηγό μέχρι Σήραγγα Τυμφρηστού. 
Επιστροφή: 8/9/2013 στις 20:00 στο σημείο συνάντησης. 



  • 1ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΔΩΔΩΝΗΣ 2013
8 Σεπτεμβρίου 2013 

Οι ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΩΔΩΝΑΙΑΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ προκηρύσσουν σε συνεργασία με τον Δήμο Δωδώνης και τον Όμιλο Φίλων Ποδηλάτου Ιωαννίνων τον Ποδηλατικό αγώνα Δρόμου ΟΠΕΝ «1ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΔΩΔΩΝΗΣ 2013» την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013. 

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Προ της εισόδου του αρχαιολογικού χώρου Δωδώνης. Αφετηρία και τερματισμός. 
ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Κλειστή – μέτριας δυσκολίας, σιρκουί, 6 χιλιόμετρα, 3 έως 10 γύρους, ανάλογα με τις συμμετοχές. 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: www.ofpi.gr, και Aλ. Βόλλας 6941664098 και Δημ. Λώλος 6947818925. 



  •  1η ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΠΕΡΔΙΚΚΑΣ 
Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013


Ο Λαογραφικός Πολιτιστικός & Αθλητικός Όμιλος «ο ΠΕΡΔΙΚΚΑΣ», αρωγός στην προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου ως βασικού μέσου μετακίνησης, διοργανώνει την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 18:00 μμ, την 1η ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ με αφετηρία το παλαιό Δημοτικό Σχολείο Περδίκκα. 
Οι ποδηλάτες θα διανύσουν την απόσταση των 15 χλμ, (ασφάλτινης & χωμάτινης διαδρομής) κάνοντας τον γύρο του φράγματος Περδίκκα. 




  • 6η Νυχτερινή Ποδηλατοβόλτα των Φίλων Ποδηλάτου Αλιάρτου 
Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013 



Η διάρκεια της ποδηλατοβόλτας είναι 40' περίπου. Υποχρεωτικά έχουμε φώτα εμπρός πίσω και ανακλαστικά σε τροχούς, πηδάλια, ρούχα, κ.λ.π. Πριν ξεκινήσετε από το σπίτι σας , ελέγξτε την κατάσταση του ποδηλάτου, κυρίως σε φρένα και πίεση ελαστικών. Παρακαλούμε να είστε συνεπείς στο ραντεβού (ακριβώς 21:00). 

Τέλος, ο κάθε ποδηλάτης φέρει ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, ο ανήλικοι πρέπει να συνοδεύονται από τον κηδεμόνα τους, όπως και να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας και να μην κολλάτε ο ένας δίπλα στον άλλον για την αποφυγή ατυχήματος.



  • 5ος Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας 1000 Δέντρα
Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013


Το Α.Σ. "1000 ΔΕΝΤΡΑ" σε συνεργασία με το "ΠΟΔΗΛΑΤΟΡΑΜΑ" και με την υποστήριξη της Επιτροπής Προστασίας Σέιχ Σου, διοργανώνει αγώνα ορεινής ποδηλασίας ελεύθερης συμμετοχής (open) στο δάσος του Σέιχ Σου, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11:00 π.μ. στο χώρο αναψυχής 1000 μέτρα μετά το Πυροφυλάκειο, στον κόμβο Αγίου Παύλου της Περιφερειακής Οδού.  

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η διάδοση του αθλήματος της ορεινής ποδηλασίας, η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και ειδικότερα η κινητοποίηση για την προστασία και διάσωση του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης. 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ : Ο αγώνας θα είναι δυο γύροι των 17 χιλιομέτρων (συνολικά 34km), σε υψόμετρο 150-500 μέτρα. Η διαδρομή ,διέρχεται από δασικούς δρόμους (περίπου 10 km) και μονοπάτια (περίπου 7km), και παρόλο που δεν έχει μεγάλες υψομετρικές διαφορές παρουσιάζει πολλές εναλλαγές με όμορφα και τεχνικά σημεία, που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς.
Θα υπάρχουν 2 σταθμοί υδροδοσίας . Η διαδρομή θα είναι πλήρως σηματοδοτημένη και θα εποπτεύεται από έμπειρους κριτές και διασώστες. Όσοι αθλητές επιθυμούν, θα μπορούν να κάνουν τη διαδρομή απ την προηγούμενη μέρα, μιας και θα είναι σηματοδοτημένη απ το πρωί του Σαββάτου.


  • 2η Ανάβαση Βλάστης 
Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013


Αγώνας ποδηλασίας διοργανώνεται στον Δήμο Πτολεμαΐδας Νομού Κοζάνης, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 12:00 μ. 

Διαδρομή: Ο τερματισμός θα γίνει στο καταφύγιο (Τζαβέλα), μετά από 15.73 καθαρά αγωνιστικά χλμ . Η θετική υψομετρική διαφορά είναι 965μ. όπου ξεκινάει από 599μ. και φτάνει τα 1552μ. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής περικλείεται από το καταπράσινο δάσος Οξιάς του Δήμου Μουρικίου. 


  • 6η Ανάβαση Ταΰγετου  
28 - 29 Σεπτεμβρίου 2013 



Ο Σ.Π.Ο.Κ. ΕΥΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, σε συνεργασία με την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ διοργανώνει: 

 1) Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 15:30΄, τον ποδηλατικό αγώνα «6η ΑΝΑΒΑΣΗ ΤΑΥΓΕΤΟΥ», συνολικού μήκους 45 χιλιομέτρων, στις κατηγορίες Ανδρών, Νέων, Εφήβων, Γυναικών , Παίδων, Μάστερ και Όπεν. 

2) Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013, στον παράδρομο της Εθνικής οδού Καλαμάτας Τρίπολης, στην Θουρία Καλαμάτας, ποδηλατικούς αγώνες, στις κατηγορίες Ανδρών, Νέων, Εφήβων και Μάστερ: 
α) Στις 10:30΄, αγώνα ατομικής χρονομέτρησης 12 χιλιομέτρων (2 στροφές) 
β) Στις 12:00΄, αγώνα ΣΙΡΚΟΥΙ 42 χιλιομέτρων (7 στροφές)  



  ΑΘΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ


  • 27ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου  




Ο Ε.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας την παράδοση που ξεκίνησε από κάποιους πρωτοπόρους ορειβάτες το 1986, διοργανώνει και φέτος τον 27ο Ορειβατικό Μαραθώνιο Ολύμπου. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 8 Σεπτεμβρίου 2013 στο Λιτόχωρο Πιερίας. 
Η διαδρομή έχει μήκος 41,85 χλμ. Ξεκινά από τα 920 μ. υψόμετρο, φτάνει στα 2.650 μ. (Οροπέδιο των Μουσών) και τερματίζει στα 300 μ. στο Λιτόχωρο. Για την υποστήριξη των δρομέων θα υπάρχουν κατά μήκος της διαδρομής οκτώ (8) σταθμοί ανεφοδιασμού.

Όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τη διοργάνωση του αγώνα, καθώς και χάρτη της διαδρομής με τους σταθμούς τροφοδοσίας, μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα του αγώνα www.olympos-marathon.gr

  • 7ος Μαραθώνιος «Ηρακλής» στην Οίτη 
Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013



Σε λίγες μέρες η Υπάτη θα φιλοξενήσει τον 7ο Μαραθώνιο «Ηρακλής», με την συμμετοχή των καλυτέρων μαραθωνοδρόμων της Ελλάδος. 

Ο αγώνας των 42,3 χιλιομέτρων πάνω στο βουνό της Οίτης αποτελεί ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για την χώρα μας αφού είναι ο τελευταίος του πανελλήνιου πρωταθλήματος ορεινού τρεξίματος «Skyrunning». Ταυτόχρονα διοργανώνονται και δύο αγώνες μικρότερων αποστάσεων, o ημιμαραθώνιος «Ελλέβορος» 16,2 χιλιομέτρων και «το μονοπάτι των Φαρμακίδων» 6,2 χιλιομέτρων. 

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι των χωριών του τέως Δήμου Υπάτης από την αρχή στηρίζουν με ιδιαίτερο ζήλο την διοργάνωση στελεχώνοντας και οργανώνοντας ευρηματικά τους Σταθμούς Ανεφοδιασμού. Η συμμετοχή στους αγώνες είναι ανοιχτή προς όλους. Εκκίνηση και τερματισμός στην πλατεία Υπάτης.
Δήλωσε συμμετοχή στο www.herculesmarathon.gr συμπληρώνοντας την σχετική φόρμα.  



  • 7ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων  



Με βασικούς στόχους την ανάδειξη και προστασία της Λίμνης Παμβώτιδας, καθώς και την ανάπτυξη του αθλητισμού και του εθελοντισμού, ο Αθλητικός Όμιλος Ποσειδών Ιωαννίνων διοργανώνει για 7η συνεχόμενη χρονιά τον «Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων», που στην ουσία αποτελεί ένα διήμερο αθλητικών εκδηλώσεων το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου.  

Κορωνίδα της διοργάνωσης είναι ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων, ο αγώνας σε ασφάλτινη διαδρομή 30 χλμ. περιμετρικά της Παμβώτιδας, με αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία Μαβίλη στον Μώλο. Η φετινή διοργάνωση δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής σε ακόμη περισσότερους αθλητές, καθώς στις παράλληλες αθλητικές εκδηλώσεις έρχεται να προστεθεί και ένας ακόμη αγώνας, αυτός των 10 χλμ., που θα πραγματοποιηθεί επίσης την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, με ώρα εκκίνησης στις 9.10 το πρωί, σε μια διαδρομή δίπλα από τη λίμνη και το Κάστρο. 

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα www.ioanninalakerun.gr και στα τηλέφωνα 26510.25818 και 6943.841957. 



  • 1ος Ημιμαραθώνιος Δήμου Μαραθώνoς 

Ο Δήμος Μαραθώνος, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Τελμησσός» διοργανώνει στις 8 Σεπτεμβρίου 2013 αγώνα Ημιμαραθωνίου για πρώτη φορά στον ιστορικό Μαραθώνα  

Η διοργάνωση αυτή φιλοδοξεί να γίνει μια μεγάλη αθλητική γιορτή, που θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες (Έλληνες και ξένους) να τρέξουν σ’ ένα χώρο με πανάρχαια ιστορία και σημασία. Η διαδρομή του ημιμαραθωνίου θα έχει κατεύθυνση επί της Λεωφόρου Μαραθώνος προς την Αθήνα, αναστροφή στη διασταύρωση προς Ζούμπερι, με κατεύθυνση προς Μαραθώνα και διέλευση από το χώρο του Τύμβου των Μαραθωνομάχων 



  • Αθλητικό απόγευμα στο Καστράκι Γρεβενών
7 Σεπτεμβρίου 2013




Οι Δρομείς Υγείας Γρεβενών διοργανώνουν:
α) αγώνα ορεινού τρεξίματος 10 χλμ και
β) αγώνα ορεινού τρεξίματος για δρομείς και περιπατητές 5 χλμ.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στο e-mail: dromeisgrevenon@yahoo.gr ή στο fax 24620 87223



  • 8ος Αγώνας Δρόμου Δολόπων  

Η Αθλητική Ένωση Λουτροπηγής «Μενελαΐς», διοργανώνει στις 21 Σεπτεμβρίου 2013 τον 7ο αγώνα δρόμου Δολόπων. Ο αγώνας θα διεξαχθεί κατά μήκος του ποταμού Ονόχωνου, μέσα σε ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον, με εκκίνηση το χωριό Κέδρος και τερματισμό τα Λουτρά Σμοκόβου. 

Η διαδρομή είναι μήκους 13.000 μέτρων σε άσφαλτο με υψομετρική διαφορά 250 μέτρων. Πληροφορίες αγώνα: Κέντρος Γεώργιος 6972758183 




  • 3oς Αγώνας Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου 




Ο Δήμος Χαλανδρίου με την υποστήριξη του Αθλητικού Πολιτιστικού Οργανισμού «Ευριπίδης»διοργανώνει τον « 3o Αγώνα Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου» την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου. 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ : Αφετηρία – Τερματισμός: Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου που θα διεξαχθεί σε μικτή διαδρομή, δημοσίας οδού και τμημάτων της παραρεμάτιας ζώνης. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ. 



  •  7ος Αγώνας Δρόμου 
Γύρος Λιμνοθάλασσας Αιτωλικού 12 χλμ.

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί για έβδομη συνεχή χρονιά στην πανέμορφη Λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού ο Αγώνας Δρόμου 12 χλμ. για δρομείς και Περιπατητές. Η διοργάνωση περιλαμβάνει επιπλέον και περιπατητική διαδρομή και αγώνα 500 μ. για παιδιά και νέους αθλητές. 

Η εκκίνηση θα δοθεί από την Δυτική Γέφυρα στις 17:30. Δηλώσεις συμμετοχής, με την συμπλήρωση της ακόλουθης αίτησης και αποστολή ηλεκτρονικά στην διεύθυνση: makissarantaras@hotmail.com ενώ περιορισμένος αριθμός δηλώσεων θα γίνεται και στην Γραμματεία 16:00 μέχρι 16:30 την ημέρα του αγώνα. 
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τα τηλ. 2632300858 ή κινητό 6977532960 κ. Μάκη Σαραντάρα. 



  • Διήμερο αθλητικών δράσεων στην Πιερία 
28-29 Σεπτεμβρίου 2013





Για 4η συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στην Σφενδάμη Πιερίας η αθλητική διοργάνωση ορεινών δράσεων Sfendami Adventure Experience στον λόγο του προφήτη Ηλία. 

Συγκεκριμένα, το διήμερο περιλαμβάνει: 
Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου - EliminatorRace: Αγώνας ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας, - NightTrail: Νυχτερινός αγώνας ορεινού τρεξίματος και ποδηλασίας. 
Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου - EnduroRace: Αγώνας ορεινής ποδηλασίας. 

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.sfendami.gr 



ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ 
ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΝΑ ΣΥΛΛΟΓΟ

• Α.Ο.Σ. (ΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ)
Πλατεία Αγίων Θεοδώρων 3 - τηλ. 2103238775 και 3238706.
Δείτε το πρόγραμμα εδώ 



ΕΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Λέκκα 23-25, Αθήνα – τηλ. 2103212355, 2103212429
Δείτε το πρόγραμμα 
εδώ 
 
 • Ε.Ο.Α.Ο. ΝΙΚΑΙΑΣ "Ο ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ" 
Βρυούλων 69 και Ικονίου, Νίκαια – τηλ. 2104930470
Δείτε το πρόγραμμα εδώ 

Ε.Ο.Σ. ΑΧΑΡΝΩΝ
Φιλαδελφείας 126, Αχαρνές – τηλ. 2102461528
Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Φ.Ο.Π. (ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ) 
Μεσσηνίας 14-16, Πειραιάς – τηλ. 2104170814, 2104130632
Δείτε το πρόγραμμα εδώ 

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΥΛΑΣ 
Αθηνάς 51, Βούλα – τηλ. 210 8959363
Δείτε το πρόγραμμα εδώ

 • Ε.Ο.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Δεσποτάτου Ηπείρου 2 – τηλ. 265-1022138
Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Ε.Ο.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Αντιμάχου 3, Καρδίτσα – τηλ. 2441071204, 6973695595
Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Σ.Π.ΟΡ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Ομήρου 6, Τρίκαλα – τηλ. 2431072077
Δείτε το πρόγραμμα εδώ 

• Ε.Ο.Σ. ΞΑΝΘΗΣ 
Κλειστό γυμναστήριο Δήμου Ξάνθης « Φίλιππος Αμοιρίδης» - τηλ. 2541024818
Δείτε το πρόγραμμα εδώ 

Ο.Λ. ΕΟΡΔΑΙΑΣ 
 25ης Μαρτίου 39, Πτολεμαϊδα – τηλ.2463053953
Δείτε το πρόγραμμα εδώ 

Ο.Σ. ΚΙΛΚΙΣ
Πάροδος Βενιζέλου ( έναντι Νομαρχίας), Κιλκίς – τηλ. 2341020842
Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Ε.Ο.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ανατολικό κέντρο Καλαμάτας – τηλ. 2721097733
Δείτε το πρόγραμμα εδώ 

Ε.Ο.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Παν.Σούλου 10, Αγρίνιο – τηλ. 2641045512
Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου