Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Δελτίο Οικολογικών & Περιβαλλοντικών Εκδηλώσεων - Φεβρουάριος 2013


Σεμινάριο αστικής Αεικαλλιέργειας στην Πάτρα 

Έμπνευση για μια πιο βιώσιμη ζωή στην πόλη.
Πάτρα, Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 10:00 – 16:00 

Η αεικαλλιέργεια (permaculture) είναι μια ολιστική επιστήμη σχεδιασμού οικοσυστημάτων που εμπνέεται από τους νόμους της φύσης και χρησιμοποιεί αρχαίες τεχνικές και καινούργια τεχνογνωσία για να μας δείξει πώς μπορούμε να έχουμε την τροφή, νερό, στέγη, ενέργεια, κοινωνία, υγεία, χρήματα και γη που χρειαζόμαστε με τρόπους δημιουργικούς και φιλικούς προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Σε αυτό το εργαστήρι θα μάθουμε πώς έστω και στα ελάχιστα περιθώρια καλλιέργειας στην πόλη, υπάρχουν μικρές ευκαιρίες να κάνουμε μεγάλες διαφορές στη ζωή μας αξιοποιώντας τους χώρους μας και τα πολύτιμα «σκουπίδια» μας για να αρχίσουμε να συνεργαζόμαστε με το περιβάλλον μας, αλληλοσυνδέοντας τα παρεχόμενα στοιχεία του. 

Θέματα: εισαγωγή στην αεικαλλιέργεια, αεικαλλιέργεια στο μπαλκόνι μας, κομποστοποίηση, πρακτικές και δημιουργικές εφαρμογές αεικαλλιέργειας στην πόλη. 

Πληροφορίες εδώ


2η Επιστημονική Συνάντηση για τις Τοπικές Ποικιλίες  
Ελληνικά όσπρια: αναδεικνύοντας την πλούσια κληρονομιά μας  

Φάβα Σαντορίνης, φακή Εγκλουβής Λευκάδας, φασόλια Πρεσπών, γνωστά, μοναδικά και φημισμένα όσπρια που είτε έχουμε γευτεί είτε τα έχουμε συζητήσει. Όμως υπάρχουν πολλά, πάρα πολλά ακόμα, που είναι καιρός να τα γνωρίσουμε: Μαειρέματα Λέρου, αράκι Λευκάδας, πίσσες Σκύρου, άφκος Λήμνου, ρεβίθι Λισβορίου Λέσβου, βανίλιες Φενεού, στενοκούκια και επτακούκια, ψάρα Λευκάδας, και τόσα άλλα. Ένας ατελείωτος αριθμός τοπικών ποικιλιών οσπρίων που ευδοκιμεί σε «τούτα ’δω τα χώματα». Ποικιλίες που διαμόρφωσαν μαζί ο αγρότης και το καλλιεργητικό περιβάλλον για δεκάδες ή εκατοντάδες χρόνια από την Φλώρινα έως την Πάτμο και από την Κέρκυρα έως στην Σχοινούσα. Είναι οι τοπικές ποικιλίες οσπρίων που τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να επανεκτιμάται η νοστιμιά τους και να γίνονται περιζήτητες. 
Θα διερευνηθούν και θα συζητηθούν πτυχές που θα συμβάλουν στην ανάδειξη των τοπικών ποικιλιών οσπρίων της Ελλάδας, όπως: Τα ευρήματα αρχαιολογικών ανασκαφών, η γλωσσική τους προέλευση, η πιστοποίηση και η προστασία τους από την νοθεία, η ιστορία και η ποικιλότητά τους, τα καλλιεργητικά συστήματα, η προστασία τους από τις ασθένειες και τα έντομα καθώς οι δυνατότητες συμβολής τους στην τοπική ανάπτυξη και άλλα. 

Η συνάντηση θα γίνει την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιερά Οδός 75, Αθήνα


Πρόσκληση στο Ανοικτό Σπορείο 2013  
Αίγινα, 10 Φεβρουαρίου 2013



Για 8η συνεχή χρονιά η ομάδα Αίγινας της Εναλλακτικής Κοινότητας «Πελίτι» οργανώνει Ανοικτό Σπορείο στις 10 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 11:00 πμ, στην Αίγινα, στον χώρο του πύργου του Μάρκελλου ( 5 λεπτά από το λιμάνι). Θα φυτέψουμε σπόρους, θα αναθρέψουμε τα φυτά και τον Απρίλιο στην γιορτή που θα γίνει στον ίδιο χώρο θα τα επιστρέψουμε και θα τα χαρίσουμε ώστε να βοηθήσουμε στην διάδοση και διατήρηση τους. Η εκδήλωση αυτή έχει ως σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων μας για την διατήρηση σπόρων των παραδοσιακών και ντόπιων ποικιλιών, αυτών των δώρων που απλόχερα μας χαρίζει η φύση εδώ και χιλιετίες και που στις ημέρες μας κινδυνεύει με εξαφανιση.




Ο Ελληνικός Αμπελώνας στην Αθήνα
Ζάππειο Μέγαρο Αθηνών, 8 - 10 Φεβρουαρίου 2013



«Ένα ποτηράκι κρασί» θα προσφέρουν για 7η φορά τα Διονύσια, που διοργανώνονται από 8 έως 10 Φεβρουαρίου 2013, στο γνωστό χώρο όπου έχουν καταξιωθεί, το Ζάππειο Μέγαρο Αθηνών.
Τα Διονύσια αποτελούν την πιο δημοφιλή και καταξιωμένη έκθεση κρασιού της Ελλάδας προσφέροντας γευστική δοκιμή και προβολή οίνων. Μαζί με την σωστή οργάνωση και βέβαια την ελκυστικότητα των ελληνικών και όχι μόνο κρασιών, παράγοντες, όπως η εξαιρετική αισθητική, η μεγάλη φωτεινότητα, και η εύκολη πρόσβαση στο Ζάππειο, συμβάλλουν στην προσέλκυση περισσότερων των 10.000 καταναλωτών.



Ημερίδα για την καλλιέργεια της σόγιας
Αλμυρός, 9 Φεβρουαρίου 2013



«Η καλλιέργεια της σόγιας στην χώρα μας μέσω συμβολαιακής γεωργίας , και τα οφέλη των αγροτών» είναι ο τίτλος της ημερίδας που πραγματοποιείται στις 9 Φεβρουαρίου 2013 στον Αλμυρό Μαγνησίας.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στις 11:00 π.μ., στο Δημαρχείο της πόλης στην αίθουσα συνεδριάσεων. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 24220/ 21 885.


Η Ηλεία «κερνάει Ελλάδα» 
15, 16 και 17 Φεβρουαρίου, Αμαλιάδα

Την ανάδειξη των ποιοτικών τοπικών προϊόντων έχει ως στόχο το Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα », το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 15, 16 και 17 Φεβρουαρίου στην Αμαλιάδα. Το Κλειστό Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας ανοίγει τις πόρτες του για να φιλοξενήσει ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στα τοπικά προϊόντα της Ηλείας, αλλά και πολλών άλλων περιοχών της Ελλάδας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 50 αρχιμάγειρες να παρουσιάζουν εδέσματα και παραδοσιακές συνταγές σε ένα χώρο πλημμυρισμένο με μυρωδιές και γεύσεις από όλες τις περιοχές της Ελλάδος. Και οι μικροί φίλοι του φεστιβάλ όμως δεν θα μείνουν παραπονεμένοι, αφού θα μπορέσουν να δημιουργήσουν μαζί με τους μικρούς μας φίλους στα παιδικά εργαστήρια. 


Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων: 
Παρατήρηση πουλιών στους υγροτόπους της Στροφυλιάς 

Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων η 2η Φεβρουαρίου κάθε έτους και αποτελεί υπενθύμιση και επιτακτική ανάγκη για τη προστασία, διαχείριση και αξιοποίηση των πιο ευάλωτων οικοσυστημάτων που είναι οι υγρότοποι. Με αφορμή την ημέρα αυτή η Οικολογική Κίνηση Πάτρας και στα πλαίσια συμμετοχής της στο Δίκτυο των Υπευθύνων Παρακολούθησης (IBA GR098) της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013 θα πραγματοποιήσει οικοτουριστική επίσκεψη για παρατήρηση και καταγραφή πουλιών (birdwatching) στους υγροτόπους της Στροφυλιάς. 
Καλούμε όποιους συμπολίτες και φυσιολάτρες ενδιαφέρονται με την συμμετοχή τους στην οικολογική δράση στο παρατηρητήριο ορνιθοπανίδας της λιμνοθάλασσας Προκόπου στις 10:00 π.μ. για να γνωρίσουμε τον «φτερωτό κόσμο».

Δείτε την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία εδώ


Ελληνικοί συνεταιρισμοί και ελληνικά αγαθά 
σε διεθνείς αγορές 

Εκδήλωση παρουσίασης 10 μεγάλων Ελληνικών Συνεταιρισμών θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στις 19.00μ.μ. στο ξενοδοχείο Stanley της Αθήνας. Το θέμα της εκδήλωσης θα είναι: «Ελληνική γαστρονομία και προώθηση Ελληνικών Προϊόντων στις Διεθνείς αγορές».

Oι Συνεταιρισμοί που θα παρουσιαστούν είναι οι εξής: Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών,Αγρ.Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου,ΕΑΣ Ζακύνθου,ΕΑΣ Καβάλας,Α.Σ.Κροκοπαραγωγών Κοζάνης,Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου,ΕΑΣ Νάξου,Κουρέλλας Α.Ε.Γαλακτομικά,Vaeni Νάουσα,ACN Naoussa. 
Κύριος ομιλητής θα είναι ο γραμματέας της ελληνικής κοινότητας των Βρυξελλών κος Γιώργος Μάλλιαρης υπεύθυνος για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων καθώς και της ελληνικής γαστρονομίας σε παγκόσμιο επίπεδο. 




4ο Συνέδριο Τεχνολογίας Ζωικής Παραγωγής
 8 Φεβρουαρίου 2013, HELEXPO Θεσσαλονίκης

 
 Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης για την Κτηνοτροφία και Πτηνοτροφία- Zootechnia. Η Οργανωτική Επιτροπή και τα τέσσερα Τμήματα Ζωικής Παραγωγής των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Λάρισας διοργανώνουν το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας Ζωικής Παραγωγής. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός», Αίθουσα Α, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης για την Κτηνοτροφία και Πτηνοτροφία- Zootechnia. Το συνέδριο θα διαρκέσει μία ημέρα και θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις εργασιών, σχετικές με την ζωική παραγωγή, σε τρεις συνεδριάσεις.



ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα 



Χρυσούπολη Καβάλας - Καθαρισμός στις εκβολές του ποταμού Νέστου και σε μονοπάτια της παραποτάμιας περιοχής  

Η δράση γίνεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας υγροτόπων που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου. 

Στην χώρα μας, βάσει της συνθήκης Ραμσάρ, προστατεύονται δέκα υγρότοποι: Δέλτα Έβρου, οι λίμνες Ισμαρίδα και Βιστονίδα, το Πόρτο Λάγος και οι γύρω λιμνοθάλασσες, το Δέλτα και η λιμνοθάλασσα Νέστου, η τεχνητή λίμνη Κερκίνη, οι λίμνες Βόλβη και Κορώνεια, το Δέλτα των ποταμών Αξιού- Λουδία-Αλιάκμονα, ο Αμβρακικός κόλπος, η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και η λιμνοθάλασσα Κοτύχι στο Νομό Ηλείας. 

Σημείο συνάντησης: το αναψυκτήριο στην παραποτάμια περιοχή του Νέστου στη Χρυσούπολη στις 10 το πρωί. 
Οι εθελοντές θα καθαρίσουν την περιοχή από μπάζα και σκουπίδια και επίσης θα γίνει: 
• Διαδραστική ενημέρωση μαθητών για την παγκόσμια Ημέρα των Υγροτόπων, ενημέρωση για τον υγροβιότοπο του ποταμού Νέστου καθώς και του Δέλτα, από εκπρόσωπο του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας- Ισμαρίδας. 
• Διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα τον υγροβιότοπο του ποταμού Νέστου. 
• Παρατήρηση και καταγραφή του φυτικού και ζωικού βασιλείου του ποταμού Νέστου. 

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 

Ηλιούπολη - Καθαρισμός των πάρκων Ναυαρίνου και Καλαβρύτων  

Πρόκειται για δύο νέα πάρκα στην καρδιά της πόλης, κοντά στους πρόποδες του Υμηττού. Πριν από λίγο καιρό, τα πάρκα ήταν σκοτεινά και απρόσιτα για τους κατοίκους. Σήμερα, τα πάρκα αυτά, έχουν αναβαθμιστεί με διαδρόμους περιπάτου και ποδηλασίας. Στόχος είναι να δημιουργηθούν χώροι αναψυχής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για τα σχολεία της Ηλιούπολης και όχι μόνο. Η δράση καθαριότητας θα ξεκινήσει πρώτα από το πάρκο Ναυαρίνου και μετά οι εθελοντές θα κατευθυνθούν προς το πάρκο Καλαβρύτων. 

Σημείο συνάντησης: η είσοδος του πάρκου Ναυαρίνου, στη Λεωφ. Μαρίνου Αντύπα, περιοχή Κανάρια. 
Ώρα συνάντησης: 10πμ 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το www.oloimaziboroume.gr



ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΘΗΝΩΝ



Φεβρουάριος 2013

2/2 Κιθαιρώνας : Aναχώρηση στις 06:30 για Βίλλια. Ανάβαση από Πηγή Βιλλίων στο καταφύγιο του ΕΟΣ Ελευσίνας και από εκεί στην κορυφή. Κατάβαση στα Βίλλια από τα ίδια. 
Ώρες πορείας: 6-7. ΥΔ:800μ. Εξοπλισμός: Σε περίπτωση χιονοκάλυψης, κραμπόν και πιολέ (Κατηγορία: 5). Σχετικές πληροφορίες κατά τη δήλωση συμμετοχής.

9-10/2 Βόρεια Άγραφα: Μπορλέρο (2016μ.) – Καραμανώλη (1628μ.) ΒΔ 5 Σάββατο: Αναχώρηση στις 07:00 για Καρδίτσα – λίμνη Πλαστήρα. Μετάβαση στη Μονή Πελεκητής και ανάβαση στην κορυφή Καραμανώλη (1628μ.). Επιστροφή από τα ίδια ή διάσχιση προς καταφύγιο Ο.Χ.Ο.Κ. και κατάβαση στη Νεράϊδα. 
Ώρες πορείας: 3-4. ΥΔ: 280μ. Διανυκτέρευση στη Μούφα σε δωμάτια και σκηνές. 
Κυριακή: Μετάβαση στα Ζυγογιαννέϊκα (1150μ.) και ανάβαση από διαδρομή εξαιρετικού φυσικού κάλλους προς καταφύγιο «Ελατάκος» – Πετσαλούδα – Μπορλέρο (2017μ.). Κατάβαση από τα ίδια ή, εάν το επιτρέπουν οι συνθήκες, διάσχιση προς τον οικισμό Έλατος (1200μ.). 
Ώρες πορείας: 7-8. ΥΔ: 870μ. Εξοπλισμός: Κραμπόν, πιολέ. 


15-17/2 1η Συνάντηση Ορειβατικού Σκι στη Γκιώνα :  

Αναχώρηση από το Πεδίον του Άρεως στις 17:00 για Καλοσκοπή. Συνάντηση με τους συμμετέχοντες από άλλα μέρη της Ελλάδας στην πλατεία της Καλοσκοπής. Διανυκτέρευση σε δωμάτια και σκηνές. 

Σάββατο: Ανάβαση από Μνήματα – Βραΐλα – Κάστρο και κατάβαση στο καταφύγιο του ΠΟΑ στη Λάκκα Καρβούνη, όπου και η διανυκτέρευση. 
Ώρες διαδρομής: 7-8. ΥΔ: 1300. 

Κυριακή: Ανάβαση στην Πυραμίδα (2510μ.) και κατάβαση προς Βαθιά Λάκκα και Καλοσκοπή. 
Ώρες διαδρομής: 6-7. ΥΔ: 800μ. Εξοπλισμός: ARVA, σόντα, κράνος, φτυάρι, πιολέ, κραμπόν. 


17/2 Δυτ. Πάρνηθα: κορυφή Άρμα, χαράδρα Γκούρας, Μονή Κλειστών ΒΔ 1 Κυριακή: Αναχώρηση στις 08:00 για Φυλή (Χασιά), πηγή Αγ. Παρασκευής. Ανάβαση στην κορυφή Άρμα, ομαλή κατάβαση στη χαράδρα της Γκούρας και συνέχιση μέχρι τη Μονή Κλειστών. 
Ώρες πορείας: 5. 

20/2 Άγνωστη Σκωτία, Μέρος 1ο: Διασχίζοντας το West Highland Way Ένα οδοιπορικό στο πιο φημισμένο μονοπάτι μεγάλης απόστασης της Σκωτίας, το West Highland Way, μήκους 154 χλμ., με κατάληξη την κορυφή του ψηλότερου βουνού της Μ. Βρετανίας, του Ben Nevis. Διάσχιση των σκοτσέζικων Highlands μέσα από το πανέμορφο καταπράσινο σκηνικό ενός δικτύου λιμνών (loch), βουνών (munro), φαραγγιών (glen), αλπικών πεδιάδων, ορμητικών ποταμίσιων νερών και μοναδικών γρανιτένιων σχηματισμών. 
Τετάρτη 20:00 – Προβολή ψηφιακών φωτογραφιών – παρουσίαση: Νίκος Τόδουλος 

24/2 Ντουρντουβάνα (2109μ.) ΒΔ 5 Κυριακή: Αναχώρηση στις 06:00 για Κιάτο – Φενεό. Ανάβαση από τη Λίμνη Δόξα στο Διάσελο του Κυνηγού κι από εκεί στην κορυφή. Κατάβαση από τα ίδια. Φαγητό σε ταβέρνα, εάν υπάρξει χρόνος. 
Ώρες πορείας: 8-10. ΥΔ: 1100μ. Εξοπλισμός: Κραμπόν, πιολέ, φακός κεφαλής.

Πληροφορίες : www.poa.gr


Υπαίθριος Ζωή  


Πρόγραμμα εκδρομών  Φεβρουαρίου 2013 


ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 
ΠΑΡΝΗΘΑ: Αυλώνα – Αγία Μαρίνα (πεζοπορική) Αναχώρηση από τα γραφεία μας στις 08:00 για τον Αυλώνα – εκκλησία Αγία Τριάδα, από όπου θα ξεκινήσει η πορεία για την Αγία Μαρίνα. Η επιστροφή θα γίνει από την ίδια διαδρομή ή —ανάλογα με την ομοιογένεια της ομάδας— κυκλική, από τη Μονή Νέου Στουδίου. 
Κατηγορία διαδρομής: Πεζοπορική με μικρές υψομετρικές διαφορές και χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Προφίλ διαδρομής Ώρες πορείας χωρίς στάσεις: 5. Μήκος διαδρομής: 12,9χλμ (η κυκλική: 15,1χλμ). 

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 
ΒΟΙΩΤΙΑ: Μονή Σαγματά (ορεινή πεζοπορία)
Αναχώρηση από τα γραφεία μας στις 08:00 για Σίρτζι (Ύπατο) Βοιωτίας, από όπου θα αρχίσει η πορεία για τη Μονή Σαγματά, την οποία θα επισκεφτούμε και, στη συνέχεια, θα κατηφορίσουμε για το χωριό Πλατανάκι.
Κατηγορία διαδρομής: Πεζοπορική χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Τύπος διαδρομής: Διάσχιση. Προφίλ διαδρομής¹: Ώρες πορείας χωρίς στάσεις: 4½. Μήκος διαδρομής: 11,1χλμ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 
ΒΟΙΩΤΙΑ: ΚΙΡΦΗ (ορεινή πεζοπορία)
Αναχώρηση από τα γραφεία μας στις 07:30 για το Ζεμενό. Από εκεί θα ξεκινήσουμε και, ακολουθώντας το πανέμορφο μονοπάτι με έλατα, θα ανέβουμε μέχρι το διάσελο στους πρόποδες της κορυφής και, όσοι το επιθυμούν, στην κορυφή της Κίρφης (υψόμετρο: 1.560μ). Επιστροφή από την ίδια διαδρομή.
Κατηγορία διαδρομής: Ορεινή πεζοπορία με ανωφέρεια, αλλά χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Προφίλ διαδρομής: Ώρες πορείας χωρίς στάσεις: 3½ - 4½ με την επιστροφή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 
ΒΟΙΩΤΙΑ: ΔΕΣΦΙΝΑ – ΧΡΙΣΣΟ (πεζοπορική) Αναχώρηση από τα γραφεία μας στις 07:30 για τη Δεσφίνα από όπου θα ξεκινήσει η πεζοπορία για το Χρισσό. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν εγκαίρως στα γραφεία και στο ιστολόγιό μας

Πληροφορίες εδώ
Τηλέφωνο: 210-3615-779 Γραφεία: Σόλωνος 34, 106 73. Αθήνα


ΑΛΛΟΙ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΝΑ ΣΥΛΛΟΓΟ 

  • Α.Ο.Σ. (ΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ) 
Λέκκα 23-25, Αθήνα – τηλ. 2103212355, 2103212429
Δείτε το πρόγραμμα εδώ

  • Ε.Ο.Α.Ο. ΝΙΚΑΙΑΣ "Ο ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ"  
Βρυούλων 69 και Ικονίου, Νίκαια – τηλ. 2104930470
Δείτε το πρόγραμμα εδώ

  • Ε.Ο.Σ. ΑΧΑΡΝΩΝ  
Φιλαδελφείας 126, Αχαρνές – τηλ. 2102461528
Δείτε το πρόγραμμα εδώ

  • Φ.Ο.Π. (ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ)
Μεσσηνίας 14-16, Πειραιάς – τηλ. 2104170814, 2104130632
Δείτε το πρόγραμμα εδώ

  • ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΥΛΑΣ 
Αθηνάς51, Βούλα – τηλ. 210 8959363
Δείτε το πρόγραμμα εδώ

  • Ε.Ο.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 
Δεσποτάτου Ηπείρου 2 – τηλ. 265-1022138
Δείτε το πρόγραμμα εδώ

  • Ε.Ο.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 
Αντιμάχου 3, Καρδίτσα – τηλ. 2441071204, 6973695595
Δείτε το πρόγραμμα εδώ 

  • Σ.Π.ΟΡ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ  
Ομήρου 6, Τρίκαλα – τηλ. 2431072077  
Δείτε το πρόγραμμα εδώ

  • Ε.Ο.Σ. ΞΑΝΘΗΣ 
Κλειστό γυμναστήριο Δήμου Ξάνθης « Φίλιππος Αμοιρίδης» - τηλ. 2541024818
Δείτε το πρόγραμμα εδώ

  • Ο.Λ. ΕΟΡΔΑΙΑΣ  
25ης Μαρτίου 39, Πτολεμαϊδα – τηλ.2463053953
Δείτε το πρόγραμμα εδώ

  • Σ.Ε.Ο. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 
Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη - τηλ. 2310224710

Δείτε το πρόγραμμα εδώ

  • Ο.Σ. ΚΙΛΚΙΣ 
Πάροδος Βενιζέλου ( έναντι Νομαρχίας), Κιλκίς – τηλ. 2341020842
Δείτε το πρόγραμμα εδώ

  • Ε.Ο.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Ανατολικό κέντρο Καλαμάτας – τηλ. 2721097733
Δείτε το πρόγραμμα εδώ

  • Ε.Ο.Σ. ΠΑΤΡΑΣ 
Παντανάσσης 29, Πάτρα – τηλ. 2610273912
Δείτε το πρόγραμμα εδώ

  • Ε.Ο.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ 
Παν.Σούλου 10, Αγρίνιο – τηλ. 2641045512
Δείτε το πρόγραμμα εδώ

1 σχόλιο:

  1. Καλησπερα σας μια μικρη διορθωση πρεπει να κανετε.
    Η διευθυνση του Αθηναϊκου Ορειβατικου Συλλογου ειναι Πλατεια Αγιων Θεοδωρων 3 και τα τηλεφωνα ειναι 2103238775 και 3238706.
    Στην Λεκκα 23 25 ειναι ο ΕΟΣ ΑΘηνων με τα τηλεφωνα που εχετε αναρτησει.
    Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή