Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Δελτίο Οικολογικών & Περιβαλλοντικών Εκδηλώσεων - Ιούλιος 2012



6η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων 
Πάρνωνας - 20 έως 22 Ιουλίου 2012. 

Το πρόγραμμα της εξόρμησης θα περιλαμβάνει πλήθος δραστηριοτήτων όπως νυχτερινή αστρονομική παρατήρηση, ηλιακή παρατήρηση, πρακτικά εργαστήρια, μαθήματα ουρανογραφίας, ομιλίες, οικολογικές δραστηριότητες και πεζοπορία, δημιουργική απασχόληση παιδιών και άλλα πολλά. Αναλυτική περιγραφή για κάθε δραστηριότητα μπορείτε να βρείτε στις διάφορες υποσελίδες. Η επίσημη έναρξη της εξόρμησης είναι την Παρασκευή το πρωί ενώ η επίσημη λήξη είναι τη Δευτέρα το πρωί. Συνεπώς, οι συμμετέχοντες μπορούν να διανυκτερεύσουν στον Πάρνωνα Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή βράδυ.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές με τους εξής τρόπους:
Με e-mail στην διεύθυνση info@astroexormisi2012.gr 
Τηλεφωνικά στα τηλέφωνα 6972272509, 6936851297, 6972154351


Γιορτή Κρητικής Διατροφής 
1-7 Ιουλίου 2012  



Από την 1η μέχρι και τις 7 Ιουλίου στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου, τόπο φιλόξενο στην καρδιά της πόλης, δοκιμάζουμε εξαιρετικής ποιότητας κρητικό κρασί. Γευόμαστε παραδοσιακά εδέσματα από αγνά υλικά της κρητικής γης. Ταξιδεύουμε στην μουσική παράδοση της Κρήτης με την βοήθεια των καλλιτεχνών μας. Συναντιόμαστε, συνομιλούμε και μαθαί νουμε από τους παραγωγούς για τις δοκιμασίες της αναμέτρησής τους με την Φύση. Μοιραζόμαστε ιδέες και στιγμές από αυτές που μπολιάζουν με ζωογόνες ανάσες την καθημερινότητά μας.

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Γιορτής Κρητικής Διατροφής στην επίσιμη ιστοσελίδα του θεσμού: www.cretandietfestival.gr






  • Ανοικτός για το κοινό ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου



Από την Κυριακή 1η  Ιουλίου 2012 ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου θα είναι ανοικτός για τους πολίτες κάθε Κυριακή (εκτός από αργίες), από τις 10.00 πμ έως τις 14.00 μμ.  Το Προεδρικό Μέγαρο καταλαμβάνει συνολική έκταση 27 περίπου στρεμμάτων, μεγάλο τμήμα της οποίας κατέχει ο κήπος. Στην κύρια όψη του κτιρίου, επί της Ηρώδου Αττικού, βρίσκεται η επίσημη είσοδος του Μεγάρου. Η ανεπίσημη είσοδος βρίσκεται επί της Βασιλέως Γεωργίου Β΄.
Η προσέλευση θα είναι ελεύθερη.
Για πληροφορίες επικοινωνείτε με τα τηλ.: 210-72 83 289 και 210-72 24 939.



  •  Σεμινάριο με Θέμα: "Μελισσοκομία - Μελισσοθεραπεία" 

15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 - Ξενοδοχείο NAXOS RESORT BEACH HOTEL

Η «ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ» στα πλαίσια της Δημιουργίας, Εφαρμογής και Υλοποίησης Ανθρωπιστικών Δράσεων και Προγραμμάτων ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ την πραγματοποίηση μιας σειράς Διημερίδων και Σεμιναρίων για την επιμόρφωση σε Αγροτικές Δραστηριότητες και Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση των πολιτών και ειδικά της Νέας Γενιάς.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να στείλουν την αίτηση συμμετοχής συμπληρωμένη με e-mail efizissi@stasi-zois.gr ή στο τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-9889877, ώστε να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.




ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ



 Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΣΚΑΪ «Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα», συνεχίζουμε τις δράσεις μας σε κάθε σημείο της πατρίδας μας.

Σάββατο 07 Ιουλίου

  • Μελισσοχώρι Θες/νίκης – Καθαρισμός των ρεμάτων της περιοχής 

Ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με το Δήμο Μυγδονίας Θεσσαλονίκης, με συλλόγους και φορείς διοργανώνει εθελοντικό καθαρισμό στα ρέματα της δημοτικής κοινότητας Μελισσοχωρίου.
Σημείο συνάντησης, η Κοινότητα Μελισσοχωρίου, στις 10 το πρωί

  • Αλιβέρι – Καθαρισμός της ακτής Νηρέως  

 Ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με το Δήμο Κύμης Αλιβερίου και με το σύλλογο Προστασίας της Ακτής Νηρέως, διοργανώνει καθαρισμό της Ακτής Νηρέως.
Σημείο συνάντησης, η Β’ είσοδος της ακτής, μπροστά από το τουριστικό περίπτερο, στις 10 το πρωί.


Κυριακή 08 Ιουλίου

  • Αχαΐα - Καθαρισμός της παραλίας Μουρτά 

 Ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με το Δήμο Πατρέων, με συλλόγους και φορείς, διοργανώνει καθαρισμό της ακτής Μουρτά κοντά στην Πάτρα.
Σημείο συνάντησης, η αρχή της παραλίας Μουρτά, στις 10 το πρωί.

  • Βόλος - Καθαρισμός της παραλίας των Αλυκών 

Ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου, με συλλόγους και φορείς της περιοχής, διοργανώνει καθαρισμό στην παραλία των Αλυκών Βόλου.
Σημείο συνάντησης, η περιοχή Μπακονικόλα στην παραλία των Αλυκών, στις 10 το πρωί.


Επίσης

7-8 Ιουλίου
Καθαρισμός φαραγγιού – ρέματος στην Παύλιανη

Το Σάββατο και την Κυριακή 7-8 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ο εθελοντικός καθαρισμός του ρέματος και του χωριού, στο κομμάτι που ενώνει το χώρο με το υγροβιότοπο του Τζιρού. Ο καθαρισμός στοχεύει στην αποκατάσταση της οικολογικής ισορροπίας της περιοχής, που για χρόνια είχε μείνει ανεξερεύνητη.
Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί η 1η διάβαση αλλά και η ανάδειξη της νέας περιπατητικής διαδρομής που έχει χαραχτεί στο σημείο εκείνο. Πρόκειται για ένα ΜΙΚΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ , ένα νέο μονοπάτι παράλληλο με την κοίτη του ποταμού, με εναλλαγές στις πλευρές από ξύλινα γεφυράκια, με πανέμορφα τοπία και καταρράκτες που σχηματίζονται από την ορμή του ρέματος. http://www.altpressfthiotida.com 



  • Διήμερο εορταστικών εκδηλώσεων στην Παραλία Κάτω Αλισσού

Ο Σύλλογος της Παραλίας Κάτω Αλισσού σας προσκαλεί στις 13-14 Ιουλίου 2012 στο διήμερο περιβαλλοντικών-ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.

.








  • Εγκαίνια του μουσείου αγροτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς Ιάσμου 

8 Ιουλίου



Την Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 και ώρα 19:30 ο πολιτιστικός σύλλογος Ιάσμου Ροδόπης οργανώνει τα εγκαίνια του μουσείου αγροτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς Ιάσμου.
Επίσης από 15 έως 20 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Προφήτης Ηλίας 2012».



Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας



 IOYΛIOΣ 2012


KYPIAKH 8: KAΣTPO ΩPIAΣ - ΠΛATANOΣ KYNOYPIAΣ Διάσχιση στην Tσακώνικη γη. Ώρες πορείας Bαθμός δυσκολίας (+) Aρχηγός: Bάνα Λούρα τηλ.: 6949 666330

KYPIAKH 15: NEΔONTAΣ
Aπό Kαλαμάτα - Nέδουσα - Aλαγονία. Ώρες πορείας 8. Bαθμός δυσκολίας: (++) Aρχηγός: Kακλίδης Kων/νος, τηλ.: 6976 830694

ΠEMΠTH 19 - ΠAPAΣKEYH 20: TAΫΓETOΣ (ΠP. HΛIAΣ 2.407 μ.) 
 H καθιερωμένη ανάβαση προς τη χάρη του Προφήτη.

ΣABBATO 21 - KYPIAKH 22: Π.O.Σ. (Πανελλήνια Oρειβατική Συνάντηση)
Φαλακρό όρος. Δράμα.

KYPIAKH 29: ΠOΛYΛIMNIO
Ώρες πορείας 3. Bαθμός δυσκολίας (++) Aρχηγός: Eξηνταβελώνης Γιώργος τηλ.: 6975 875547



Ορειβατικός Σύλλογος Τριπόλεως



 ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΝΕΔΑΣ 8-7-2012

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Τρίπολης, θα συμμετάσχει στο Πανελλήνιο πέρασμα του ποταμού «Νέδα» στις 8 Ιουλίου.
Ώρες πορείας: 6 (έξι) και δυσκολία: Α+ (εύκολη).
Απαραίτητα: μαγιό και γνώση κολύμβησης.
Η αναχώρηση του λεωφορείου θα γίνει το πρωί της Κυριακής 8-7-2012 και ώρα 7.00 π.μ. από τα γραφεία του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης, Λαγοπάτη 43.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα εντευκτήρια του Συλλόγου έως την Πέμπτη 5-7-2012, από ώρα 19.00 έως 21.00 και στα τηλέφωνα 2710-232243 & 6974219674.



Ορειβατικός Σύλλογος Κορίνθου

ΦΑΡΑΓΓΙ ΔΗΜΟΣΑΡΗ, 7 – 8 ΙΟΥΛΙΟΥ

Το ρέμα του Δημοσάρη διασχίσει ένα καταπράσινο φαράγγι στην καρδιά της Όχης που ακολουθεί μια από τις ομορφότερες πεζοπορικές πορείες τις Εύβοιας. Έχει μήκος 10 χλμ και καταλήγει στην παραλία του οικισμού Καλλιάνου. Στη διαδρομή θα επισκεφτούμε τα Δρακόσπιτα.

Πρόγραμμα:Αναχώρηση Σάββατο, 7 Ιουλίου, 05.45 π.μ. από των Προαστιακό, 08.00 από Αγ. Μαρίνα με Ferryboat για Στύρα. Η τετράωρη πορεία για το καταφύγιο ξεκινάει από τους Μύλους.
Κυριακή πρωί από καταφύγιο – Δρακόσπιτα – φαράγγι Δημοσάρη και μπάνιο στους Καλλιάνους Ευβοίας.
Βαθμός δυσκολίας: Β-Γ
Εξοπλισμός πεζοπορίας: Μπότες, μπουφάν, αντιανεμικό αδιάβροχο, μπατόν, γυαλιά ηλίου, αντηλιακή, φαρμακείο, φακό, κλπ. (όχι βαλίτσες) Διαμονή σε καταφύγιο και σκηνές
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Γωγώ Γόγολα, τηλ. 6946101068, Χριστόφορος Καραγεώργος τηλ. 6948002379 και στα γραφεία του συλλόγου, τηλ. 27410 29970 e-mail: info@eoskorinthou.gr



Ελληνικός Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας και Αναρρίχησης Αιγίου

 

 

Tα γραφεία του βρίσκονται στην οδό Μελετοπούλων 11 (Έναντι κήπου Υψηλών Αλωνίων)

Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι: 26910.22752

Πρόγραμμα Ιουλίου

  • Σαβ/κύριακο 7-8 Ιουλίου

Πάντα βρέχει

Ώρες πορείας : 3, Βαθμός δυσκολίας : Α

  • Σαβ/κύριακο 21-22 Ιουλίου

72η Πανελλήνια ορειβατική συγκέντρωση

 



Κυριακή 8 Ιουλίου
Πεζοπορία στον Παρνασσό 
από τον Σύλλογο Χιονοδρόμων Ορειβατών Αράχωβας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου