Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο Οικολογικών & Περιβαλλοντικών Εκδηλώσεων – Οκτώβριος 2012


Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2012 


Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών λαμβάνει χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε παγκόσμιο επίπεδο υπό την αιγίδα της BirdLife International. Τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην χώρα μας τις διοργανώνει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και περιλαμβάνει εξορμήσεις για παρατήρηση πουλιών, προβολές και παρουσιάσεις, περιβαλλοντικά παιχνίδια, εκθέσεις φωτογραφίας και άλλες δραστηριότητες.

«Το Συναρπαστικό Ταξίδι της Μετανάστευσης!» είναι το θέμα της φετινής διοργάνωσης και στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα μεταναστευτικά είδη πουλιών και τους βιοτόπους που χρησιμοποιούν κατά τη μετανάστευση. Πολλές από τις περιοχές όπου διοργανώνεται η Γιορτή, αποτελούν προστατευόμενες περιοχές όπως υγρότοποι Διεθνούς Σημασίας και Εθνικά Πάρκα. 

Αττική, Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 

-Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «ΑντώνηςΤρίτσης», Ίλιον 
Περιήγηση, παρατήρηση πουλιών, περιβαλλοντικά παιχνίδια. Ώρα 11:00-14:00 

-Υγρότοπος Βραυρώνας 
Περιήγηση, παρατήρηση πουλιών, περιβαλλοντικά παιχνίδια, υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας, απελευθέρωση πουλιών Ώρα 10:00-13:30 

Δείτε το συνολικό Πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες : http://www.ornithologiki.gr/



Ανθοκομική Έκθεση Αθηνών 
6-21 Οκτωβρίου 2012 

Η Ανθοκομική Έκθεση του δήμου Αθηναίων η οποία ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Πλατεία Κοτζιά), φέρει το μήνυμα: «Επιστροφή στην πόλη μας» και σκοπό έχει την ενίσχυση της οικολογικής συνειδήσεως των πολιτών. 

Οι επισκέπτες της εκθέσεως έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν σε προσιτές τιμές, περισσότερα από 600 είδη λουλουδιών και φυτών, από Έλληνες παραγωγούς αλλά και να ενημερωθούν για καλλιέργειες άνθεων και φυτών στο σπίτι. 




 «4ος Διεθνής Διαγωνισμός παραδοσιακής κουζίνας»
 Ζαρός, 5-7 Οκτωβρίου 2012 

Ο «4ος Διεθνής Διαγωνισμός παραδοσιακής κουζίνας» θα πραγματοποιηθεί στον Ζαρό από τις 5 έως τις 7 Οκτωβρίου. Πρόκειται για μια διοργάνωση του Λαογραφικού Μουσείου Ζαρού «Στα μονοπάτια της παράδοσης» σε συνεργασία με το Δήμο Φαιστού. 

Ο διαγωνισμός παραδοσιακής κουζίνας έχει καθιερωθεί ως θεσμός στην Κρήτη και αποτελεί την πρώτη προσπάθεια, σε παγκρήτιο επίπεδο, σχεδιασμού και υλοποίησης ενός διαγωνισμού όπου οι συμμετέχοντες θα παρασκευάζουν τις μαγειρικές δημιουργίες τους με την χρήση της παραστιάς και της ξυλόσομπας. 
Η διοργάνωση γίνεται με την στήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαρού, του Μορφωτικού Συλλόγου Ζαρού του Θεατρικού Εργαστηρίου Ζαρού- και του Συλλόγου Γυναικών «Αριάδνη». 

Πληροφορίες: 6945313523 & 6932575871


 
3η Πανθεσσαλική Γιορτή 
Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας

Βόλος, 5 - 7 Οκτωβρίου 2012. 


Η 3η Πανθεσσαλική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο Αγ. Κωνσταντίνου, στην παραλία του Βόλου, από τις 5 μέχρι και τις 7 Οκτωβρίου 2012.

Στην γιορτή θα υπάρχουν πάγκοι με προϊόντα οικο-καλλιέργειας, χειροτεχνίας, μεταποίησης και άγριας συλλογής, ενώ παράλληλα θα τονιστούν ζητήματα όπως η άμεση σχέση μεταξύ παραγωγών και πολιτών χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων, η υποστήριξη των μικρών παραγωγών και η προώθηση της οικολογικής και βιώσιμης γεωργίας και χειροτεχνίας. 



2η Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών Πιερίας 
Κυριακή 7 Οκτωβρίου  2012


Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 στο κτήμα του Δίκα Αστέριου στην Πιερία, από τις 10:00 έως τις 16:00 συναντιόμαστε για να ανταλλάξουμε σπόρους από παραδοσιακές ποικιλίες, πράξη αναγκαία για να διατηρήσουμε την ισορροπία του οικοσυστήματος. 
Για να θεμελιώσουμε το δικαίωμα της ελεύθερης καλλιέργειας και αναπαραγωγής ντόπιων σπόρων που μας επιτρέπει την ελεύθερη επιλογή της τροφής χωρίς τον έλεγχο από τις εταιρείες και χωρίς τον κίνδυνο της μεταλλαγής μας από την μεταλλαγμένη διατροφή που μας προωθούν. 

Το μεσημέρι θα προσφερθεί φασολάδα, ελιές, τουρσί σε ένα κοινό τραπέζι στο οποίο μπορείτε να συμμετέχετε φέρνοντας αλμυρά, γλυκά, πίτες. 
Τα παιδιά θα μπορούν να σπείρουν και να φυτέψουν τον δικό τους σπόρο ή το δικό τους φυτό. 

Τηλ επικοινωνίας: 6977423649 , 6942411900 & 6932651183 



Ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία 
Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012



Η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδοs σε συνεργασία με τους κτηνοτρόφους του νομού διοργανώνει ημερίδα με θέμα την «Αιγοπροβατοτροφία» το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 11.00 το πρωί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότnτας (παραλιακή Ναυπλίου - Νέαs Κίου).

Τα θέματα που θα αναλυθούν είναι «Το μέλλον της ελληνικής κτηνοτροφίας» καθώς και η «Κτηνιατρική διαχείριση αιγοπροβάτων».
Πληροφορίες : 6944674978 (κα Ζούλια Κων/να) 



Εκπαιδευτικό σεμινάριο 
για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών 


11-14 /10 2012, από την ΕΝΑ Αργολίδος.

Το τετραήμερο 11-14 Οκτωβρίου 2012, η Ένωση Νέων Αγροτών Αργολίδας οργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών, συνεχίζοντας σταθερά την υλοποίηση του σχεδίου «Ασκληπιείος Βοτανικός Κήπος».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητικά θέματα και πρακτική άσκηση, έτσι ώστε οι Νέοι Αγρότες να είναι ικανοί να συμμετέχουν στην δομή που θα αξιοποιήσει ένα μικρό επιδεικτικό Ασκληπιείο Βοτανικό Κήπο και παραγωγικά τμήματα φαρμακευτικών & αρωματικών φυτών στην περιοχή κυρίως του Δήμου Επιδαύρου και της Αργολίδος.
Ο Ασκληπιείος Βοτανικός Κήπος εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει το 2013 και οι φυτεύσεις για την υποστήριξή του θα πρέπει να αρχίσουν την Άνοιξη του 2013. 

Πληροφορίες : 6976562330, 6973787609 
Σημείωση : Η ΕΝΑ Αργολίδος συναντιέται τακτικά στα γραφεία της κάθε Τρίτη, 20.00-22.00, στο Κέντρο Νεότητας Δήμαινας.



Αρχελών: εκπαιδευτικό σεμινάριο στις 21 Οκτωβρίου 2012

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα των Ακτών (24 Οκτωβρίου) και με σκοπό την ενημέρωση της διδασκαλικής κοινότητας για το εκπαιδευτικό έργο του ΑΡΧΕΛΩΝ και τις μεθόδους ένταξής του στο σχολικό πρόγραμμα, διοργανώνεται την Κυριακή 21 Οκτωβρίου σεμινάριο με θέμα «Προστάτες της Γης: νέοι πολίτες σε δράση – Caretakers of the Earth: Young citizens take action».
Ο ΑΡΧΕΛΩΝ ασχολείται με την διαφύλαξη των φυσικών πόρων και την καθιέρωση πρακτικών για την αειφορική διαχείρισή τους, την διατήρηση του θαλάσσιου φυσικού περιβάλλοντος και των παράκτιων οικοσυστημάτων με έμφαση στις Θαλάσσιες Χελώνες

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών, στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας από τις 9:30πμ έως 14:30μμ.
Οι παρουσιάσεις θα είναι στα ελληνικά αλλά και στα αγγλικά και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Για την συμμετοχή σας απαιτείται τηλεφωνική κράτηση με τα στοιχεία σας (210-5231342, κα Έλλη Ταραμπέ) και κατά την ολοκλήρωσή του θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Περισσότερες πληροφορίες : ΑΡΧΕΛΩΝ




Γιορτή Τσικουδιάς 2012 στο Χαϊδάρι 

Το Σαββατοκύριακο 6 και 7/10 η Ένωση Κρητών σε συνεργασία με τον Δήμο Χαϊδαρίου, στήνουν γιορτή τσικουδιάς στο Παλατάκι Χαϊδαρίου.

Το ρακοκάκαζνο θα ξεκινά στις 5 μ.μ., ενώ στο χώρο θα λειτουργούν ακόμα περίπτερα με κρητικά προϊόντα, ρακάδικο και ταβέρνα, γιατί το αλκοόλ θέλει και τον μεζέ του. Στις 8 το βράδυ το γλέντι θα αρχίσει να ανεβαίνει εν χορδαίς και οργάνοις. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη και η τσικουδιά δωρεάν! 

Πληροφορίες : Τηλ.210-5818008
και http://krites-haidariou.gr 








ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑΣ 
ΠΙΕΡΙΑ, 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 


Η 1η γιορτή τσικουδιάς ( τα καζανέματα) στην Πιερία, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στον κήπο του κέντρου Ελιά, από τις 12 το μεσημέρι ως αργά το βράδυ.
Σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφέρεται δωρεάν φρέσκια τσικουδιά παραγωγής του καζανιού του συλλόγου μας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει παραδοσιακή μουσική καθώς και τα χορευτικά τμήματα τοπικών συλλόγων. 
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. 




Γιορτή κάστανου και τσίπουρου 
στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας
Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012



Η γιορτή κάστανου και τσίπουρου πραγματοποιείται στο γραφικό χωριό Άνω Χώρα της Ορεινής Ναυπακτίας, όπου φημισμένοι οργανοπαίχτες και τραγουδιστές έρχονταν από μακρινές περιοχές για να συμμετάσχουν στο μεγάλο αυτό πανηγύρι που αναβιώνει κάθε χρόνο.

Πρόγραμμα Γιορτής

Ξεκινώντας από το απόγευμα της Παρασκευής γίνονται οι ετοιμασίες στην πλατεία του χωριού. Με το σούρουπο τα καζάνια είναι έτοιμα στην σειρά για να υποδεχθούν το τσίπουρο και οι φουφούδες στημένες με τα κάρβουνα για να ψηθούν τα κάστανα. Το ξημέρωμα του Σαββάτου αρχίζουν να έρχονται οι πρώτοι επισκέπτες όπου διάχυτα νοιώθουν τις μυρωδιές από τα αχνιστά κάστανα και το απόσταγμα του τσίπουρου. Στην πλατεία του χωριού, επίσης, θα βρείτε τραπέζια με σπιτικά τοπικά εδέσματα. Η γιορτή πλαισιώνεται από τοπική παραδοσιακή μουσική και χορούς.



Γιορτή κάστανου και τσίπουρου 
Άγιος Δημήτριος Ναυπακτίας, 6 Οκτωβρίου 2012 

O Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Δημητρίου σας προσκαλεί το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012 και από ώρα 11 το πρωί στην ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ και ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ στον Άγιο Δημήτριο Δ.Ε. Πλατάνου.  


 
ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΣΤΑ ΣΑΝΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
7 Οκτωβρίου 2012 

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Γιορτή Τσίπουρου στα Σανά του Δήμου Πολυγύρου. Οι παραγωγοί των Σανών καλούν όλους τους Χαλκιδικιώτες να επισκεφθούν το χωριό και να δοκιμάσουν δωρεάν το τοπικό τσίπουρο, που θα συνοδεύεται από τους κατάλληλους μεζέδες.

Η εκδήλωση, που στόχο έχει την προβολή και την οικονομική τόνωση των Σανών, ξεκινά στις 11.00 π.μ. στο γήπεδο του χωριού.

Βασικά συστατικά της Γιορτής Τσίπουρου 2012 αποτελούν η παραδοσιακή μουσική από τοπικούς οργανοπαίχτες, τα χορευτικά συγκροτήματα, οι πλούσιες γεύσεις, που θα συνοδεύονται από άφθονο Τσίπουρο.



Γιορτή Τσίπουρου 2012 
Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας, 27 Οκτωβρίου 2012 

Η ΙΛΕΚ σας προσκαλεί στην ετήσια γιορτή τσίπουρου που φέτος θα γίνει το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012 στις 7.00 μ.μ. στην πλατεία της Κόνισκας. Το καλυβάκι στου τσίπουρου θα υποδεχτεί το ρακοκάζανο για την επί τόπου παραγωγή τσίπουρου. 

Όπως κάθε χρόνο θα υπάρχει δωρεάν φαγητό και μουσική γι' αυτούς που θέλουν να φέρουν μια "γυροβολιά".



Γιορτή τσίπουρου - Γεωργίτσι Λακωνίας 
26 - 28 Οκτωβρίου 2012 

Το τριήμερο 26, 27 και 28 Οκτωβρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί η γιορτή τσίπουρου στο Γεωργίτσι Λακωνίας, ορεινό χωριό του Ταΰγετου. Η μεγάλη γιορτή θα λάβει χώρα στο «Πάρκο Καρβουνόρεμα» Γεωργιτσίου. 

Άφθονο τσίπουρο, κρασί, μεζέδες, φασολάδα και πολλά άλλα θα προσφερθούν στους παρευρισκόμενους. Πρόκειται για μία μαγευτική τοποθεσία (κάτω από τα τεράστια πλατάνια) σε ένα μαγευτικό ορεινό καταπράσινο χωριό.





Γιορτή Τσίπουρου στην Δομνίστα 
26-28 Οκτωβρίου 2012 

Για μια ακόμη χρονιά θα πραγματοποιηθεί η ετήσια «Γιορτή του Τσίπουρου» στην Δομνίστα Ευρυτανίας. Η γιορτή ξεκινά την Παρασκευή στις 26/10, αλλά όποιος έχει διάθεση και χρόνο μπορεί να πάει και νωρίτερα για να βοηθήσει στις προετοιμασίες. Η παραδοσιακή απόσταξη του τσίπουρου θα κρατήσει μέχρι και την Κυριακή στις 28/10. 

Μπορείτε να πιείτε, να φάτε και να χορέψετε στην πλατεία του χωριού. Μην ξεχάσετε όμως να κάνετε και μερικές βόλτες στα πέριξ για να χαρείτε τα έντονα φθινοπωρινά χρώματα της ορεινής φύσης.



«Καστανογιορτή» στον Ελληνόπυργο Καρδίτσας,
 13 Οκτωβρίου 2012 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελληνοπύργου «Ο Άγιος Αθανάσιος» διοργανώνει την «Καστανογιορτή» στην κεντρική πλατεία του χωριού, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου και ώρα 12.00. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα υπάρξει παραδοσιακή μουσική και τραγούδι και θα προσφερθούν φαγητό και ντόπια κάστανα. 




«16η Γιορτή Κάστανο, Κρασί, Τυρί»  
Γρίβα, 21 Οκτωβρίου 2012  


Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012, από τις 11:00π.μ. στην Γρίβα του νομού Κιλκίς, θα γίνει η «16η Γιορτή Κάστανο, Κρασί, Τυρί», υπό τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής, στους ατμούς του καζανιού και τις μυρωδιές της ψησταριάς, θα γευτείτε, με την συνοδεία ντόπιου Κρασιού και Τυριού … τα ξακουστά ΚΑΣΤΑΝΑ του τόπου!





ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 
Μια αθλητική γιορτή για όλους 

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε μια ενδιαφέρουσα και ήπια διαδρομή 8.000 μ., με φόντο τα Πιέρια, με αφετηρία το Πλατανόδασος και τερματισμό την πλατεία Ελευθερίας. Η διαδρομή είναι βατή και προσφέρεται για δρομείς αλλά και αρχάριους. 

Η επιλογή ως αφετηρίας του συγκεκριμένου σημείου είναι γεμάτη συμβολισμούς, καθώς πριν 100 χρόνια έγινε εκεί η τελευταία σύγκρουση μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού στρατού κατά την απελευθέρωση της Κατερίνης. 
Το μνημείο που φιλοτεχνήθηκε προς τιμήν των ηρώων βρίσκεται στη διαδρομή του αγώνα, λίγα μέτρα μετά την αφετηρία. 

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του Ο.Π.Π.Α.Π. τηλέφωνο 2351047445, καθώς και στον ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΖΕΥΣ», τηλέφωνο 6948180760 και  www.zeusrunnersclub.gr.




Κορυφαίοι ποδηλατικοί αγώνες 
στο Χιονοδρομικό Καλαβρύτων τον Οκτώβριο 2012 

Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη επιφύλασσε για το φθινόπωρο το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων στους ποδηλάτες, αφού δημιουργήθηκε νέο ποδηλατικό μονοπάτι στο Χελμό και είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τους αγώνες Downhill «HELMOS TOP DOWNHILL RACE» για αναβάτες από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο, το τριήμερο 12, 13 και 14 Οκτωβρίου 2012.

 Πληροφορίες και οδηγίες δείτε εδώ

 

5ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου «Άρμα» Πάρνηθος
Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012



Για πέμπτη χρονιά ο ΕΠΟΣ Φυλής διοργανώνει και φέτος, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012, τον αγώνα ορεινού δρόμου «Άρμα» Πάρνηθος ο οποίος περιλαμβάνει δύο διαδρομές: 10 χλμ. για νέους αθλητές και 17 χλμ. η καθιερωμένη διαδρομή.
Ο αγώνας «Άρμα» Πάρνηθος έχει πλέον καθιερωθεί και κατέχει επάξια μια θέση στο αγωνιστικό καλεντάρι πολλών αθλητών του ορεινού τρεξίματος. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ



Από τις 5-7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 ο Ε.Ο.Σ. Ξάνθης 
ταξιδεύει στο Κεντρικό Τμήμα Οροσειράς της Ροδόπης.  


Το χωριό Άρντα πήρε το όνομα από τον Ποταμό Άρδα που πηγάζει κοντά στο χωριό. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1200 μ. περίπου, σε μια όμορφη ορεινή περιοχή της Οροσειράς της Ροδόπης, πολύ κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα, βόρεια του Ν. Δράμας (στο Καρά Ντερέ). Η περιοχή έχει πολλές πεζοπορικές και ορειβατικές διαδρομές, καλά σηματοδοτημένες, κάποιες από τις οποίες θα επιλεγούν για τις δραστηριότητές κατά την εκεί παραμονή των ορειβατών. 

Πληροφορίες : Ε.Ο.Σ. Ξάνθης



3η πεζοπορική διαδρομή  - Νάξος
7 Οκτωβρίου 2012, ώρα 11:00 


Ο Πολιτιστικός σύλλογος Μελάνων Νάξου «ΚΟΥΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ» σας προσκαλεί στην τρίτη πεζοπορική διαδρομή που διοργανώνει ο σύλλογός μας,σε μια δραστηριότητα να γνωρίσουμε καλύτερα τον τόπο μας.

Πρόγραμμα : Αναχώρηση από τις Μέλανες με πούλμαν, με προορισμό το Φιλότι, πεζοπορία στη βρύση των Αριών, στη σπηλιά του Ζά και επιστροφή στη γέφυρα του Φιλοτιού.
Βαθμός δυσκολίας: εύκολη διαδρομή
Διάρκεια διαδρομής: 1 ώρα




1ος Ορεινός Αγώνας Τρεξίματος Τσαριτσάνης  Λαρίσης
21 Οκτωβρίου 2012 



Oι φίλοι του βουνού και του δάσους Τσαριτσάνης,στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων απελευθέρωσης της περιοχής από τον τουρκικό ζυγό, ανακοινώνουν την διεξαγωγή του 1ου Ορεινού αγώνα τρεξίματος-πεζοπορίας στα μονοπάτια πάνω από την ιστορική κωμόπολη, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012. 

Το μήκος της διαδρομής είναι 12,5 χιλ. από τα οποία τα 11,2 καλύπτονται από παλιά και νέα μονοπάτια και καλντερίμι. H θετική υψομετρική της διαδρομής είναι 700μέτρα! Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδρομή είναι ιδιαίτερα απαιτητική. 

Αναλυτικά η διαδρομή του αγώνα και σχετικές πληροφορίες στην διεύθυνση: tsaritsanitrail.gr



ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ «ΦΛΑΜΠΟΥΡΙ» 
ΠΑΡΝΗΘΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 



Πεζοπορική βόλτα, το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012, στον πανέμορφο δρυμό της Πάρνηθoς. 

Το Σαββάτο 6 Οκτωβρίου, θα χωθούμε στα πανέμορφα μονοπάτια του Δρυμού. Η βόλτα θα είναι ιδανική και για αρχάρια άτομα που θέλουν να έχουν σιγά σιγά επαφή με την φύση. 

Επίσης 

Ποδηλατική βόλτα στον δρυμό της Πάρνηθoς την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012.

Ξεσκονίστε τα ποδήλατα σας, πάρτε τα κράνη σας και ελάτε για όμορφη βόλτα στην καταπράσινη Πάρνηθα. Η βόλτα θα είναι ήπιας μορφής και θα κινηθούμε κυρίως σε δασικούς δρόμους του δρυμού. Η διαδρομή θα είναι κατάλληλη για ποδήλατα βουνού (MTB) και για άτομα που έχουν μια μικρή εμπειρία. 

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου